Patrik Björkman RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella

RKP:n valtuustoryhmä Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella on sunnuntaina 27. elokuuta valinnut Patrik Björkmanin ryhmän uudeksi puheenjohtajaksi. Uuden puheenjohtajan valinta tuli ajankohtaiseksi, kun valtuustoryhmän entinen puheenjohtaja Otto Andersson ilmoitti haluavansa jättää tehtävän. Andersson vetoaa ajankäytöllisiin vaikeuksiin yhdistää kaksi puheenjohtajatehtävää sen jälkeen, kun hänet kesällä valittiin myös RKP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan tehtävään. Andersson jatkaa kuitenkin Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston ja RKP:n valtuustoryhmän jäsenenä.

– Haluan kiittää sekä Otto Anderssonia esimerkillisestä työstä ryhmän puheenjohtajana että valtuustoryhmää luottamuksesta minua kohtaan johtaa ryhmän työtä tästä eteenpäin. Ryhmän puheenjohtaja on keskeisessä ja tärkeässä asemassa. Koen tehtävän mielenkiintoiseksi ja otan sen innolla vastaan. RKP:n ryhmä on valtuuston suurin ja kannamme suuren vastuun hyvinvointialueen politiikasta. Silloin on tärkeää, että yhteistyö myös muiden valtuustoryhmien kanssa toimii hyvin, Björkman sanoo uudesta tehtävästään. 

Syksyn aikana hyvinvointialueella on edessä vaikeita päätöksiä ja haasteita.

– Hyvinvointialueen palvelustrategiaa valmistellaan paraikaa ja myös ensi vuoden talousarvion laatiminen käynnistyy. Tilanne on hankala, koska arvioitu alijäämä tulee olemaan suuri ja talouden tasapainottaminen on välttämätöntä, mutta erittäin haastavaa. Meillä on vaikeita ja kipeitä taloudellisia päätöksiä edessämme ja siksi työ palvelustrategian parissa on nyt erittäin tärkeää. Meidän on sen kautta pystyttävä näyttämään, että hyvinvointialue panostaa laadukkaisiin palveluihin ja monipuoliseen mutta samalla myös taloudellisesti kestävään palvelurakenteeseen, sanoo Björkman.

Bergqvist Turku Pridessä: Meidän on pidettävä yhtä moninaisuuden ja tasa-arvon puolesta

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, Suomen Ruotsalaisen Kansanpuolueen (RKP) varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Turku Prideen.

Lue edellinen artikkeli

Norrback huolissaan kalastuskiintiöistä

Euroopan komissio julkaisi äskettäin ehdotuksensa kalastuskiintiöistä vuodelle 2024. Jos komission ehdotus hyväksyttäisiin sellaisena, se tarkoittaisi, että silakan ja sillin kalastus loppuisi lähes kokonaan Itämeren keskiosissa ja Pohjanlahdella. Lisäksi komissio haluaa leikata lohisaaliskiintiöitä Ahvenanmaan ja Merenkurkun välillä. Kansanedustaja, ja Kalatalouden keskusliiton puheenjohtaja, Anders Norrback (RKP) suhtautuu kriittisesti komission ehdotukseen.

Lue seuraava artikkeli