Pohjanmaan RKP antaa tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle.

Pohjanmaan RKP:n hallitus piti tiistaina pitkän kokouksen, jossa keskusteltiin RKP:n osallistumisesta hallitustyöhön ja hallituksen tulevaisuudesta. Piirin hallitus antoi yksimielisesti tukensa Ruotsalaiselle eduskuntaryhmälle jatkaa hallitustyöskentelyä. Samalla piirihallitus korosti, että hallitusyhteistyö edellyttää tässä vaiheessa, että hallituksen tiedonanto yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja syrjimättömyyden edistämisestä suomalaisessa yhteiskunnassa on riittävän kunnianhimoinen ja johtaa konkreettisiin toimenpiteisiin.
Ruotsalainen eduskuntaryhmä ei ole vielä tehnyt lopullista päätöstä.

– Piirin hallitus suhtautuu kevään ja kesän tapahtumiin ja keskusteluihin erittäin vakavasti ja pitää erittäin tärkeänä, että hallituksen työryhmän nyt eduskunnalle valmistelemassa tiedonannossa on selkeä linjaus syrjimättömyyspolitiikastamme, sanoo Pohjanmaan RKP:n puheenjohtaja Samuel Broman. 

Kuten RKP on jo aiemmin todennut, jokaisen hallituksen ministerin ja hänen puolueensa tulee yksiselitteisesti ottaa etäisyyttä kaikenlaiseen rasismiin, eikä tässä yhteydessä saa olla minkäänlaista epäselvyyttä. Hallituksen tulee tuomita rasismi ja kaikenlainen häirintä. 

– Pohjanmaan RKP haluaa nähdä toimintakykyisen hallituksen, joka asettaa Suomen ja sen asukkaat keskiöön ja tekee työtä Orpon hallituksen hallitusohjelman monien hyvien toimenpiteiden toteuttamiseksi. Piirihallitus luottaa täysin siihen, että Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustajat tekevät kaikkensa Suomen eteenpäin viemiseksi ja toimivat kaikkien kansalaisten hyväksi.

 

Merja Fredriksson RKP:n uudeksi valtuustoryhmän puheenjohtajaksi Varhassa

Keskiviikkona 23.8 Varhan RKP:n valtuustoryhmällä oli syksyn ensimmäinen ryhmäkokous. Kokouksessa Merja Fredriksson valittiin uudeksi ryhmän puheenjohtajaksi ja varapuheenjohtajaksi valittiin Regina Koskinen.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist Turku Pridessä: Meidän on pidettävä yhtä moninaisuuden ja tasa-arvon puolesta

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri, Suomen Ruotsalaisen Kansanpuolueen (RKP) varapuheenjohtaja Sandra Bergqvist osallistui lauantaina Turku Prideen.

Lue seuraava artikkeli