Biaudet asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja Eva Biaudet asettuu ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

– Tässä ajassa tuntuu erityisen tärkeältä kantaa yhteiskunnallista vastuuta demokratian toimivuudesta. Mullistusten ajassa on myös mahdollista tehdä suuria tulevaisuudenpäätöksiä ilmaston pelastamiseksi, kansainvälisten yhteistyömekanismien ja normien säilyttämiseksi, rauhan ja turvallisuuden takaamiseksi sekä tasa-arvon saavuttamiseksi. Päättäjänä haluan olla rohkea – tavoitteena luoda tulevaisuudenuskoa. Olen valmis puolustamaan arvojani myös tulevaisuudessa, tuulessakin. Tarvitsemme päättäjiä, jotka määrätietoisesti vievät meitä eteenpäin, Biaudet sanoo. 

Biaudet näkee, että meidän on taisteltava kutsuvamman ja sivistyneemmän julkisen keskustelun puolesta. 

– Monimuotoisuus on hyvästä ja pienessä maassa tarvitsemme jokaisen ponnisteluja yhteisöllisyyden ja osallisuuden puolesta. Haluan jatkossakin vahvistaa rakenteita, jotka perustuvat ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kunnioittamiseen. Epävarmuuksien keskellä tarvitsemme eettistä kompassiamme eniten. 

– Olen ollut mukana pitkään ja haluan käyttää kokemustani ja tietämystäni politiikan parantamiseksi. Haluan verkostoitua ja tukea nuoria politiikkoja. Haluan jatkossakin olla vahva vastavoima politiikan ihmisvastaisille voimille, jotka kasvattavat pelkoa ja vihaa ihmisryhmien välillä. Isoäidiksi tulleen henkilön voimalla ja viisaudella näen poliittisen perinnön arvon. Minulla on vielä paljon annettavaa. 

Eva Biaudet on kuudennen kauden kansanedustaja sekä eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan ja suuren valiokunnan jäsen. Hän on toiminut kahdesti peruspalveluministerinä Paavo Lipposen hallituksessa, Etyjin ihmiskaupan vastaisena erityisedustajana sekä yhdenvertaisuusvaltuutettuna.

Simon Granroth haluaa jatkaa Helsingin RKP:n puheenjohtajana

Simon Granroth haluaa jatkaa Helsingin RKP:n puheenjohtajana ja asettuu ehdolle puheenjohtajavaaleissa. Granroth on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2021. Hän on myös Silja Borgarsdóttir Sandelinin varajäsen kaupunkiympäristölautakunnassa.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson päivän TP-Utvasta: Tärkein päätökseni ministerinä

Tasavallan presidentti sekä hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta (TP-Utva) päättivät tänään että Suomi hakee Naton jäsenyyttä, eduskunnan kuulemisen jälkeen. Oikeusministeri ja RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kuuluu ministeriryhmään, ja hän kuvailee päivän päätöstä historialliseksi.

Lue seuraava artikkeli