Simon Granroth haluaa jatkaa Helsingin RKP:n puheenjohtajana

Simon Granroth haluaa jatkaa Helsingin RKP:n puheenjohtajana ja asettuu ehdolle puheenjohtajavaaleissa. Granroth on toiminut puheenjohtajana vuodesta 2021. Hän on myös Silja Borgarsdóttir Sandelinin varajäsen kaupunkiympäristölautakunnassa.

– Minulle on tärkeää, että me säännöllisesti pysähdymme kuuntelemaan toistemme ajatuksia ja arvioimme, miten toimimme yhdessä ja minkä eteen teemme työtä. Tämä on edellytys sille, että voimme organisaationa tehdä merkityksellistä ja tehokasta politiikkaa. Vuoden aikana on ollut positiivista huomata, että piirissä löytyy paljon osaamista sekä kasvavaa halua osallistua, Granroth sanoo.

Puheenjohtajakauden aikana Granroth on yhdessä piirihallituksen kanssa pyrkinyt lisäämään osallistumista piirissä sekä analysoimaan organisaation työskentelytapaa ja toimivuuttaluodakseen hyvän pohjan jatkoa varten. Piiri on myös saanut toivottua lisävahvistusta kahden uuden työntekijän muodossa, Joel Sundström vaalikoordinaattorina ja Tyko Hertzberg valtuustoryhmän poliittisena avustajana.

Granroth on tiedeviestinnän ammattilainen ja koulutukseltaan valtiotieteenmaisteri. Hän on opiskellut sosiaalipsykologiaa ja oikeustiedettä Helsingin yliopistossa. Hän ajaaliberaalia ja edistyksellistä politiikkaa, jossa tiede, koulutus, inhimillisyys ja kestävän kehityksen ajattelu ovat keskiössä.

– Perusarvoni ovat kiteytettynä vilpittömyys, inhimillisyys sekä vapaus ja vastuu. RKP:n on oltava se rationalismin ja liberaalien arvojen voima, jota yhteiskunta ja itse asiassa koko maailma tarvitsevat juuri nyt, Granroth sanoo.

Helsingin RKP valmistautuu vuoden päästä pidettäviin eduskuntavaaleihin. Ei ole mikään salaisuus, että tavoite on asetettu korkealle.

– Meidän tavoitteenamme on saada kaksi edustajaa eduskuntaan. Olen hyvin tietoinen siitä, että se vaatii paljon työtä ja varmasti myös vähän onnea. Siitä huolimatta meidän on rakennettava puolue, joka tuntuu poliittiselta kodilta kaikille, jotka arvostavat vapauden ja vastuun merkitystä, yrittäjyyttä, sivistystä, tietopohjaista päätöksentekoa ja ihmisoikeuksia, Granroth tiivistää.

Elina Sagne-Ollikainen, piirin varapuheenjohtaja, tukee Granrothin uudelleenvalintaa.

– Simon on johtanut piirihallitusta menestyksekkäästi avoimuuden, aktiivisen kuuntelun ja mukaansatempaavan johtajuuden ansiosta. Helsingin RKP on hyötynyt suuresti hänen osaamisestaan, huumoristaan ​​ja energiastaan. Perustus, joka nyt on luotu piirihallituksessa hänen osallistavan johtajuutensa myötä, tulee olemaan etu tulevalle poliittiselle työlle. Toivon voivani jatkaa Simonin kanssa puheenjohtajistossakohti vuoden 2023 eduskuntavaaleja, Sagne-Ollikainen sanoo.

Helsingin RKP kokoontuu piirikokoukseen 14.5. Kokouksessa asetetaan ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaat ja valitaan uusi hallitus.

 

Blomqvist: Hoitotakuu lisää turvallisuutta

Hallitus antoi eilen eduskunnalle lakiesityksen kiireettömän hoidon hoitotakuun parantamisesta. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri ja hallituksen sosiaali- ja terveysasioiden ministerityöryhmän jäsen Thomas Blomqvist näkee esityksen yhtenä hallituskauden keskeisimmistä panostuksista terveydenhuoltoon.

Lue edellinen artikkeli

Biaudet asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa

Kansanedustaja Eva Biaudet asettuu ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa.

Lue seuraava artikkeli