Biaudet: Eduskunta on jälleen antanut vahvan tukensa naisjärjestöjen työlle

Kolmantena vuotena peräkkäin eduskunta vahvistaa kolmen kattojärjestön; Naisjärjestöjen keskusliiton, NYTKIS ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n yhteiset määrärahat 918 000 euroon.

– Naisjärjestöjen määrätietoisen työn tulokset näkyvät kaikilla yhteiskunnan alueilla. Ilman heidän panoksiaan ja osaamista Suomen tasa-arvotyö ei olisi siinä missä se on tänään. Valtiontuki on jälleen tervetullut tunnustus naisjärjestöjen tärkeälle työlle, sanoo kansanedustaja Eva Biaudet.  

– Iloitsen, mutta toivon samalla, että hallitus turvaa Naisjärjestöjen keskusliiton, NYTKIS ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n toimintamahdollisuudet myös pidemmällä aikavälillä. Sen eduskunta on päätöksellään jälleen vahvistanut. Kuuden puheenjohtajavuoden jälkeen Naisjärjestöjen keskusliitossa, toivon että jatkajani pääsee helpommalla turvatakseen naisjärjestöjen tasa-arvotyön toimintamahdollisuudet, Biaudet sanoo.

Rehn-Kivi: Valtiovarainvaliokunnalta tärkeä budjettilisäys pneumokokkirokotukselle

Valtiovarainvaliokunta teki poikkeuksellisen 650 000 euron lisäyksen valtion ensi vuoden budjettiin pneumokokkirokotukselle. Rokotusten merkitys sairauksien ennaltaehkäisyssä korostuu entisestään koronaepidemian aikana. Pneumokokkirokotukset vähentävät sosiaali- ja terveydenhuollon kuormitusta ja kustannuksia vähentämällä pneumokokin aiheuttamien tautien hoitoa erityisesti erikoissairaanhoidossa. Valtiovarainvaliokunnan kunta- ja terveysjaoston jäsen ja pitkään riskiryhmien ja yli 65-vuotiaiden pneumokokkirokotusta edistänyt eduskunnan rokoteryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) iloitsee lisärahoituksesta.

Lue edellinen artikkeli

Adlercreutz: Budjettilisäykset nuorten yrittäjyyskasvatukseen ovat tervetulleita

Eduskunnan valtiovarainvaliokunta on tänään hyväksynyt mietintönsä valtion budjetista vuodelle 2022. Samalla valiokunta on päättänyt noin 40 miljoonan euron ylimääräisestä jakovarasta, joka kohdennetaan erilaisiin tärkeäksi koettuihin hankkeisiin. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on erityisen tyytyväinen budjettilisäyksistä, jotka suunnataan nuorten yrittäjyyskasvatukseen.

Lue seuraava artikkeli