Biaudet: Hallituksen leikkaukset murentavat hienot avustustulokset

Ulkoministeriön esittämät kehityspoliittiset tulokset ovat heikentyneet huomattavasti vuodesta 2016 tämän hallituksen leikkausten johdosta.

– On syytä kysyä jos leikkaukset ja rahoitustuen suuntaus kokonaan murentaa hienot tavoitteet auttaa heitä jotka sitä eniten tarvitsevat, tavoitteita jotka ollaan vuosien aikana nostettu tärkeimmäksi, sanoo kansanedustaja Eva Biaudet.

– Kyse on työ naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta jota suurelta osin rahoitetaan monitahoisen yhteistyön ja kansalaisjärjestöjen kautta. Kyse on tuesta kaikkien köyhimmille maille, sanoo Eva Biaudet.

Yhteiskuntakehitys on viime vuosikymmenen aikana kääntynyt huonompaan monessa maassa konfliktien takia. Demokratia sortuu, ihmisoikeuspuolustajien mahdollisuudet toimia rajoitetaan ja oikeusvaltion periaatteet kyseenalaistetaan.

Huolimatta siitä, että äitiyskuolleisuus Afrikassa Saharan eteläpuolella, alle viisivuotiaiden lasten kuolleisuus ja lapsiavioliittojen määrä esimerkiksi Etelä Aasiassa ovat dramaattisesti pienentyneet 783 miljoonaa ihmistä elää vielä äärimmäisessä köyhyydessä. Joka kolmas nainen kokee seksuaalista tai muuta fyysistä väkivaltaa elämänsä aikana, joka toinen tapettu nainen on joutunut lähiomaisen uhriksi ja kolmasosa maista eivät luokittele perheväkivaltaa rikokseksi.

– Suunnan muuttamiseksi tavoitteena on oltava, että Suomen ja Euroopan avustukset on nostettava 0,7 prosenttiin ja 0,2 prosenttia tästä on suunnattava köyhimpiin ja heikossa asemassa oleviin maihiin. Niin kauan kun emme pääse näihin tasoihin avustuksien pääpaino on oltava lahja-avustuksissa, Biaudet sanoo.

Löfström: Nytt finländskt rekord i populism av Sannfinländarna

Enligt Mats Löfström, Ålands riksdagsledamot och medlem i Svenska riksdagsgruppen, är Sannfinländarna fullt medvetna om att förslaget om att skära ner klumpsumman för Åland varken är lagligt eller möjligt.

Lue edellinen artikkeli

SFP föreslår lösningar på personalbristen i Helsingfors

Personalbostäder och fortsatta löneförhöjningar vore en lösning för att locka arbetskraft inom småbarnspedagogik och vård till Helsingfors.

Lue seuraava artikkeli