Politiikka A-Ö: Naisiin kohdistuva väkivalta

Kaikilla on oltava oikeus elää väkivallasta vapaata elämää riippumatta sukupuolesta, sukupuoli-identiteetistä, seksuaalisesta suuntauksesta, vammasta tai etnisestä alkuperästä. Kantaakseen vastuuta taistelussa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan Suomen tulee toteuttaa Euroopan neuvoston yleissopimus naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemisestä ja torjumisesta (Istanbulin sopimus).

Annica Tallqvist

Johdon assistentti

Yhteystiedot »

Blomqvist: Nollatoleranssi seksuaalista häirintää kohtaan

Seksuaalinen häirintä on edelleen suuri yhteiskunnallinen ongelma ja se on ristiriidassa jokaisen yksilön yksityisyyden ja turvallisuuden oikeuden kanssa. Ongelmasta eroon pääsemiseksi tarvitaan pitkäjänteistä työtä, huomauttaa pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist. Ministeri Blomqvist osallistuu tänään (8.2) pyöreän pöydän keskusteluun häirinnän ehkäisystä ja tasavertaisen kohtelun lisäämisestä pelastusalalla.

Henriksson: Voitto tasa-arvolle ja maamme naisille ja tytöille. Eduskunta on tänään hyväksynyt seksuaalirikoslainsäädännön historiallisen uudistuksen.

Eduskunta on tänään toisessa käsittelyssään hyväksynyt hallituksen historiallisen lakiesityksen seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistuksesta. Uudistusta on valmisteltu oikeusministeriössä RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin johdolla ja keskeisin muutos on, että raiskauksen määritelmä muuttuu suostumusperusteiseksi.

Blomqvist: Seksuaalisen häirinnän vastainen työ vaatii asennemuutosta

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, ettäkaikki seksuaalisen häirinnän tapaukset on otettava vakavasti. Häirintää ei koskaan saa vähätellä. On tärkeää luoda ilmapiiri, jossa seksuaalisen ja muun häirinnän kohteiksi joutuneet uskaltavat ilmoittaa häirinnästä ja jossa he kokevat voivansa luottaa siihen, että he saavat tukea ja apua.

Oikeusministeri Henriksson haluaa parantaa lähestymiskiellon toimivuutta – ”Meidän on parannettava uhrien asemaa”

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on asettanut työryhmän arvioimaan eri keinoja parantaa lähestymiskiellon tehokkuutta. Tavoitteena on myös vähentää lähestymiskiellon rikkomista ja lisätä erityisesti lähisuhdeväkivallan uhrien turvallisuutta. Työryhmä tulee muun muassa arvioimaan lähestymiskieltojen sähköisen valvonnan tarvetta.