Biaudet: Miksi romuttaa toimivaa terveysjärjestelmää?

RKP ei voi olla mukana romuttamassa toimivaa terveydenhuoltojärjestelmää – päinvastoin. Terveempi ja paremmin voiva väestö on Suomen menestyksen edellytys, sanoo Eva Biaudet

Helsingin kaupunginvaltuusto keskusteli keskiviikkoiltana hallituksen kaavailemasta sote- ja maakuntauudistuksesta. Eva Biaudet piti RKP:n ryhmäpuheenvuoron valtuustossa. Hän suhtautuu uudistukseen erittäin kriittisesti.

− RKP ei voi olla mukana romuttamassa toimivaa terveydenhuoltojärjestelmää – päinvastoin. Terveempi ja paremmin voiva väestö on Suomen menestyksen edellytys, Eva Biaudet sanoi.

Helsingin kaupunginhallituksen lopputulema on se, että huonompaa terveydenhoitojärjestelmää ei kannata ehdoin tahdoin rakentaa.

− Suuri osa asiantuntijoista ei kannata tällaisen järjestelmän rakentamista – ei ainakaan vaarantaen kaikkein heikommassa asemassa olevien ja sairaimpien ihmisten asemaa, Biaudet sanoi.

Arvioidaan että alijäämä 2020-luvulla kasvaa miljardiin euroon koko Uusimaan kohdalla.

− Hallitus näyttää sanovan helsinkiläisille, että teillä on nyt liian hyvät palvelut ja että on syytä siirtää osan sosiaali- ja terveydenhuoltoon menevistä varoistanne muualle. Hallitus näyttää sanovan Helsingille, että saavutuksenne terveydenhuollon kustannusnousun hallitsemiseksi on ollut lian helppo, niistä voi siis karsia runsaasti lisää.

RKP painotti kielellisten oikeuksien turvaamista sote- ja maakuntauudistuksen yhteydessä.

− Maakuntauudistus saattaa oikeasti vaarantaa kielellisiä oikeuksia, ja niitä heikennetään entisestään. Uudellamaalla on edelleen sote-palveluja, jotka toimivat sujuvasti molemmilla kielillä.

Helsingissä ruotsinkielistä terveyspalvelua taataan nykyisin ainakin kolmella terveysasemalla.

− Toistaiseksi emme ole saaneet mitään vastauksia siitä, minkälaisia ratkaisuja ja malleja on tarkoitus ottaa käyttöön ruotsinkielisten hoitopalvelujen turvaamiseksi Uudenmaan 134 000:lle ruotsinkielisille, Biaudet sanoi.

Nylund: Centern röstfiskar i vargfrågan i form av en lagmotion

Centern kunde åtgärda vargfrågan i regeringen om partiet ville. Det vore snabbare.

Lue edellinen artikkeli

Helsingfors| Varför skrota ett fungerande hälsovårdssystem?

Helsingfors stadsfullmäktige debatterade på onsdagskvällen förslaget till vård- och landskapsreform som regeringen försöker driva igenom. Eva Biaudet höll SFP:s gruppanförande i stadsfullmäktige och hon är mycket kritisk.

Lue seuraava artikkeli