Biaudet varoittaa koronanationalismista

Näytä selaimessa

Biaudet varoittaa koronanationalismista
– Pandemia, maahanmuuttokysymys ja ilmastoon liittyvät uhat – kuten myös koko talousalueen elpyminen – ovat haasteita, joihin on paras vastata yhteistyöllä, ei kapea-alaisella ja lyhytnäköisellä kansallisella politiikalla.

Tätä kansanedustaja Eva Biaudet painotti ryhmäpuheenvuorossaan keskiviikkona eduskunnan lähetekeskustelussa valtioneuvoston EU-politiikkaa koskevasta selonteosta.

– RKP on huolestuneena seurannut, miten helposti hyväksi havaituista yhteistyömuodoista luovutaan kriisin koittaessa. Syntyy jonkinlaista koronanationalismia, jossa valtiot pitävät huolen vain omista asioistaan ja unohtavat, että useimmat suuret ja pienet kriisit ratkeavat parhaiten yhteistyöllä.

Biaudet’n mukaan Suomi ja Sanna Marinin hallitus ovat osoittaneet, että meillä on EU:n politiikkaan ja päätöksentekoon vaikuttamiseen vaadittavaa itseluottamusta ja osaamista.

– Meidän ei tule antaa tuumaakaan periksi, vaan puolustaa selontekoon kirjattuja periaatteita. Kestäviin eurooppalaisiin arvoihin nojaava vahva EU on Suomen etu.

Biaudet myöntää, että koronasta johtuvien rajoitusten takia emme juuri nyt yhtä selvästi näe kaikkea sitä arvokasta, mitä Euroopalla on meille annettavanaan. 

– Haluan nähdä nuorten taas voivan lähteä opiskelijavaihtoon Erasmus-ohjelman kautta ja saavan vaikutteita eri puolilta Eurooppaa. Kaipaan sitä, että voisimme taas EU:n puitteissa kokoontua vaihtamaan näkemyksiä ja keskustelemaan konkreettisista toimintaohjelmista ilmastokriisin vastaamiseksi. Haluan nähdä Euroopan, jossa suvaitsevaisuus, utelias suhtautuminen muihin kulttuureihin ja ihmisten väliset kohtaamiset muovaavat arkeamme, Biaudet sanoo.

Sipoon RKP julkaisi vaaliohjelmansa

Sipoon RKP:n paikallisosasto on julkaissut kuntavaaliohjelmansa Lähellä sinua Sipoossa. RKP haluaa hyvinvoivan ja kaksikielisen kunnan, jossa asukkaat voivat hyvin ja viihtyvät.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi: Suomalaisilla vahva luottamus rokotteisiin – rokotteiden arvo yhteiskunnalle moninkertainen kustannuksiin nähden

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) korosti keskiviikkona 17.2.2021 Eduskunnan rokoteryhmän webinaarissa ”Rokotteet – kansanterveyden ja yhteystyön menestystarina” rokotteiden yhteiskunnallista arvoa.

Lue seuraava artikkeli