Rehn-Kivi: Suomalaisilla vahva luottamus rokotteisiin – rokotteiden arvo yhteiskunnalle moninkertainen kustannuksiin nähden

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi (RKP) korosti keskiviikkona 17.2.2021 Eduskunnan rokoteryhmän webinaarissa ”Rokotteet – kansanterveyden ja yhteystyön menestystarina” rokotteiden yhteiskunnallista arvoa.

Rehn-Kivi on eduskunnan rokoteryhmän perustaja ja puheenjohtaja. Webinaari järjestettiin yhteistyössä Lääketeollisuus ry:n kanssa, ja sen tarkoituksena oli lisätä ja vahvistaa perustietoa, ymmärrystä ja luottamusta rokotteista ja rokottautumisesta. Tilaisuudessa Suomen huippuasiantuntijat kertoivat perustietoja rokotteiden eri vaiheista kehityksestä käyttöönottoon. Webinaarissa todettiin, että rokotusten kattavuus Suomessa on yleisesti hyvä. Suomalaisten luottamus rokotteisiin on niin ikään maailman huippuluokkaa, ja 95 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että maassamme annettavat rokotteet ovat tehokkaita ja turvallisia.

– Kansallinen rokotusohjelma on kansanterveyden kannalta parhaita ennalta ehkäiseviä toimia. Koronaepidemia vaikutti alkuvaiheessa pikkulasten rokotuksiin huolestuttavalla tavalla, mutta trendi on nyt kääntynyt ja epidemialla ei näytä olevan merkittävää vaikutusta rokotuskattavuuteen Suomessa, Rehn-Kivi sanoo.

Rehn-Kivi iloitsee myös siitä, että Omakanta-palvelua kehitetään ja että sieltä nyt voi löytää uusimmat omat rokotetiedot.

– Järjestelmä kaipaa vielä kehitystä, mutta odotamme innolla hetkeä, kun meillä on toimiva sähköinen rokotuskortti, jonka avulla jokainen paremmin voi seurata omia rokotustietojaan. Seuraavaksi seurataan koronapassin kehitystä ja toivotaan sen nopeaa käyttöönottoa, Rehn-Kivi sanoo.

Tilaisuudessa mukana olivat Eduskunnan rokoteryhmän lisäksi Susanna Sonninen Lääketeollisuus ry:n rokoteasiantuntijaryhmästä, Mika Rämet rokotustutkimuskeskuksesta,Mia Kontio THL:stä, Marjo-Riitta Helle Fimeasta, Tiina Mäenpää Terveydenhoitajaliitosta sekä Mari Holmroos Kelasta.

Biaudet varoittaa koronanationalismista

Näytä selaimessa Biaudet varoittaa koronanationalismista - Pandemia, maahanmuuttokysymys ja ilmastoon liittyvät uhat – kuten myös koko talousalueen elpyminen – ovat haasteita, joihin on paras vastata yhteistyöllä, ei kapea-alaisella ja lyhytnäköisellä kansallisella politiikalla.

Lue edellinen artikkeli

Ollikainen: Tarvitaan pitkäaikaisia panostuksia kouluun ja varhaiskasvatukseen

Suomen menestys rakentuu hyvälle ja tasa-arvoiselle koulutukselle. Leikkausten sijaan tarvitaan tietoisia ja pitkäaikaisia ​​investointeja kouluun ja varhaiskasvatukseen.

Lue seuraava artikkeli