Blomqvist: Dragsviikissa menehtyneiden varusmiesten omaiset olisivat pitäneet olla oikeutettuja oikeudenmukaisempiin korvauksiin

Kolme varusmiestä kuolivat traagisessa onnettomuudessa Raaseporissa viime lokakuussa, ja viime viikolla varusmies kuoli itsenäisyyspäivänä onnettomuudessa Kainuun Prikaatissa.

Eduskunta hyväksyi tänään lakialoitteen joka oikeuttaa varusmiehen saada lisäkorvaus pysyvästä vammasta ja henkivakuutusluontoisen kertakorvauksen omaisille joiden läheinen on menehtynyt sotilastapaturmassa tai palvelussairauden johdosta.

– Olen iloinen siitä, että eduskunta hyväksyi tärkeän lakialoitteen, mutta olen pettynyt siihen, ettemme päässeet yhteisymmärrykseen taannehtivuudesta, kansanedustaja Thomas Blomqvist sanoo.

Uusi laki astuu voimaan tammikuussa 2019. Tämä tarkoittaa että Dragsviikin ja Kainuun Prikaatin tapaturmissa menehtyneiden varusmiesten omaiset eivät ole oikeutettuja korvauksiin uuden hyväksytyn mallin mukaisesti.

– Dragsviikin tapaturma pisti alulleen keskustelun varusmiesten turvallisuudesta ja kohtuullisista korvauksista. Mielestäni lakiin olisi pitänyt kirjata mahdollisuus maksuihin takautuvasti jotta se myös koskisi sekä Dragsviikin että Kainuun prikaatin tapaturmaa, Blomqvist sanoo.

Torvalds: Itävalta hidastaa CO2- neuvotteluiden edistyksiä

Tänään, maanantaina, Euroopan parlamentti, neuvosto ja komissio pitävät neljännet kolmikantaneuvottelut yksityisautoilun hiilidioksidipäästöihin liittyen. Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) toimii yhtenä pääneuvottelijana.

Lue edellinen artikkeli

Enemmän tutkimusta ja innovaatiota EU:n horisontilla

Euroopan parlamentti on tänään ottanut isoja askeleita eteenpäin tutkimuksen ja innovaatioiden saralla hyväksyessään Horisontti Eurooppa- eli eurooppalaisen tutkimus- ja innovaatio-ohjelman.

Lue seuraava artikkeli