Enemmän tutkimusta ja innovaatiota EU:n horisontilla

Euroopan parlamentti on tänään ottanut isoja askeleita eteenpäin tutkimuksen ja innovaatioiden saralla hyväksyessään Horisontti Eurooppa- eli eurooppalaisen tutkimus- ja innovaatio-ohjelman.

Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) on raportoijana tehnyt vankkaa työtä korottaakseen ohjelman rahoitusta 120 miljardiin vuosille 2021-2027. EU:n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma on isoin tulonlähde tutkimusta tekeville instituutioille.

– Eurooppa tarvitsee kunnianhimoisen ja eteenpäinkatsovan tutkimus- ja innovaatio-ohjelman. Tämä on ehdottoman tärkeää, jotta pärjäämme globaalissa kilpailussa, Torvalds sanoo. Tämä on myös hyvä tapa taata lisää työpaikkoja Suomeen.

Tutkimus ja innovaatio ovat keskeisiä kun mietitään mahdollisuuksia vastata aikamme globaaleihin haasteisiin, mutta myös kun mietimme vaihtoehtoja tuottavuuden lisäämiseksi ja kilpailukykymme turvaamiseksi. Panostuksia tarvitaan sekä kansallisella että eurooppalaisella tasolla. Valitettavasti kaikki jäsenmaat eivät kuitenkaan priorisoi tutkimukseen, kehitykseen ja innovaatioihin kohdennettua rahoitusta.

– Euroopan parlamentti on nyt tehnyt yhden tärkeimmistä päätöksistä Euroopan kilpailukyvyn edistämiseksi. Tähtäimen on oltava tulevaisuudessa ja pitkän aikavälin kehityksessä, Torvalds sanoo.

Horisontti Eurooppa jatkaa samaa linjaa kuin nykyinen tutkimus- ja innovaatio-ohjelma Horisontti 2020, joka on ollut yksi EU:n onnistuneimmista ohjelmista.

Blomqvist: Dragsviikissa menehtyneiden varusmiesten omaiset olisivat pitäneet olla oikeutettuja oikeudenmukaisempiin korvauksiin

Kolme varusmiestä kuolivat traagisessa onnettomuudessa Raaseporissa viime lokakuussa, ja viime viikolla varusmies kuoli itsenäisyyspäivänä onnettomuudessa Kainuun Prikaatissa.

Lue edellinen artikkeli

Rehn-Kivi haluaa vaikuttaa SOTE-uudistuksen lopulliseen tulokseen

Kansanedustaja Veronica Rehn-Kivi, RKP Uusimaa, sanoo olevansa valmis uuteen kauteen eduskunnassa.

Lue seuraava artikkeli