Blomqvist ehdolle eduskuntavaaleihin

Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, lähtee ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

– Arvostan suuresti sitä luottamusta, jonka olen saanut äänestäjiltä edellisissä vaaleissa, ja olen erittäin motivoitunut jatkamaan työtä eduskunnassa. Otan erittäin vakavasti sen luottamuksen, jonka olen saanut vaikuttamiseen ja päätöksentekoon, koko maan ja Uudenmaan hyväksi, sanoo Blomqvist. 

– Olemme hallituksessa tämän kauden aikana käsitelleet suuria haasteita, ensin koronapandemian ja sitten Venäjän Ukrainaa vastaan ​​käydyn hyökkäyssodan jälkeisen vakavan turvallisuuspoliittisen tilanteen muodossa. Olemme toimineet päättäväisesti hallituksessa ja on tärkeää, että jatkamme johdonmukaista työtä suomalaisten turvallisuuden ja luottamuksen vahvistamiseksi. Olen kokemuksellani valmis olemaan mukana ja kantamaan vastuun näissä ja muissa asioissa myös tulevalla vaalikaudella, Blomqvist jatkaa.

Blomqvist haluaa hyödyntää osaamistaan ​​ja laajaa verkostoa hallitus- ja eduskuntatyöstä, jatkaakseen tärkeiden asioiden edistämistä. Hän haluaa esimerkiksi edistää yrittäjyyttä, maatalouden toimintaedellytysten turvaamista sekä hyvän hoidon ja laadukkaan koulutuksen saatavuutta. Uudenmaan kohdalla on tärkeää, että koko alue kehittyy – myös pienemmät kaupungit ja maaseutualueet.

– Meillä on Uudellamaalla parhaat kehitysmahdollisuudet, mutta samalla myös erityisiä haasteita. On erittäin tärkeää, että alueen erityispiirteet huomioidaan, kaksikieliset palvelut turvataan, maanomistajien oikeudet huomioidaan ja infrastruktuuria sekä palveluja kehitetään koko alueella, Blomqvist korostaa.

Ministerinä Blomqvist on työskennellyt laajasti eri asioiden parissa ja hän korostaa laajan kokonaiskuvan ja rakentavan yhteistyön merkitystä.

– Edustan RKP:tä neljässä ministerityöryhmässä, joissa on hallituskaudella päätetty keskeisistä asioista, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta ja koronapandemian hallinnasta. On myös päätetty työllisyysasioista kuten työvoiman tarjonnan parantamisesta sekä tärkeistä ilmasto- ja energiapoliittisia asioita, jotka mahdollistavat vihreän siirtymän, turvaavat omavaraisuuden ja samalla varmistavat elinkeinoedellytykset yrittäjillemme ja maanviljelijöillemme.

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerinä Blomqvist on ajanut tärkeitä arvoja hallitustyössä – arvoja, jotka ovat tällä hetkellä monella tapaa ajankohtaisempia kuin koskaan aikaisemmin.

– Yhteistyön ja pohjoismaisten arvojen, kuten demokratian, oikeusvaltion, ihmisoikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon merkitys korostuu entisestään pandemian aiheuttaman epävarmuuden ja muuttuneen turvallisuuspoliittisen tilanteen takia. Viime vuodet ovat osoittaneet, että mitään ei voi pitää itsestäänselvyytenä ja että arvojamme on aktiivisesti puolustettava ja edistettävä. Siksi on tuntunut erityisen antoisalta päästä edistämään vastuukysymyksiä hallituskaudella, Blomqvist toteaa.

Blomqvist on ollut kansanedustaja Uudenmaan vaalipiirissä vuodesta 2007. Hän on toiminut pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerinä vuodesta 2019. Eduskunnassa hän on toiminut muun muassa Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtajana, tulevaisuusvaliokunnan puheenjohtajana ja hän on puolustustoimikunnan pitkäaikainen jäsen.

Otto Andersson asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

Loviisalainen Otto Andersson asettuu ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä.

Lue edellinen artikkeli

Hanna Lönnfors jatkaa Uudenmaan RKP:n puheenjohtajana

Uudenmaan RKP kokoontui piirikokoukseen Kirkkonummella torstaina 21. huhtikuuta. Uudenmaan RKP:n puheenjohtaja Hanna Lönnfors Porvoosta valittiin jatkokaudelle. Stephan Horn, Hanko ja Nina af Hällström, Espoo uudelleenvalittiin piirin varapuheenjohtajiksi.

Lue seuraava artikkeli