Otto Andersson asettuu ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

Loviisalainen Otto Andersson asettuu ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä.

– Olen erittäin kiitollinen kaikesta saamastani ystävällisestä kannustuksesta asettua ehdolle eduskuntavaaleissa. Hyvä vaalitulos sekä kunta- että aluevaaleissa kannusta myös asettumaan ehdolle. RKP:llä on Uudellamaalla erittäin hyvät mahdollisuudet saada neljä paikkaa ja on ilmeistä, että vaalista on tulossa erittäin tasainen. Odotan innolla aktiivista ja rakentavaa vaalikampanjaa, sanoo Andersson.

Eduskuntavaaleissa 2019 Andersson sai 3348 ääntä ja oli viides RKP:n listalla. Aluevaaleissa Itä-Uudellamaalla Andersson sai 1538 ääntä ja oli koko maan suhteellisten ääniharavien listalla seitsemäs. Kuntavaleissa 2021 Andersson sai Loviisassa eniten ääniä, 774 ääntä.

– Laadukas koulutus ja varhaiskasvatus, turvallinen arki elämän kaikissa vaiheissa, hyvät sosiaali – ja terveyspalvelut sekä toimivat liikenneyhteydet ovat aina olleet minulle tärkeitä kysymyksiä. Haluan vahvasti työskennellä sen puolesta, että yrittäjillämme ja elinkeinoelämällämme on parhaat mahdolliset edellytykset menestyä. Verotuksen on oltava kannustavampi, jotta tavalliselle palkansaajalle jää enemmän käteen. Hyvinvointiyhteiskuntamme turvataan työn ja yrittäjyyden avulla, sanoo Andersson.

– Muuttunut maailmantilanne vaatii suurta päättäväisyyttä.  Suomen ja suomalaisten turvallisuuden tulee olla keskiössä. Nyt on myös täysin keskeistä edistää teollisuutemme ja energiantuotantomme vihreää siirtymää. Huoltovarmuutemme on varmistettava ja kotimaisen maataloutemme toimintaedellytykset on turvattava.

Anderssonin mukaan valtakunnanpolitiikassa tarvitaan enemmän yhteistyökykyä.

– Politiikka on mitä suurimmassa määrin joukkuepeliä. Tuloksia tehdään yhdessä, ei yksin. Avain menestykseen politiikassa on yhteistyö ja yhteistyökyky. Luonnollisesti jokaisen poliittisen luottamushenkilön on syytä perehtyä huolellisesti eri asioihin, toimia aktiivisesti, tehdä omia esityksiä ja olla valmis tekemään päätöksiä. Mutta yksin emme kuitenkaan pääse kovin pitkälle. Tarvitaan luottamusta ja kykyä työskennellä myös yli puoluerajojen, sanoo Andersson.

Otto Andersson on ollut Loviisan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja vuodesta 2017 alkaen. Hän on RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella ja on myös hyvinvointialueen hallituksen jäsen. Andersson on myös HUS:n valtuuston jäsen.

Andersson on vuodesta 2019 alkaen työskennellyt RKP:n ministeriryhmän ja oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin erityisavustajana. Aikaisemmin Andersson on työskennellyt muun muassa eri tehtävissä RKP:n eduskuntaryhmälle.

RKP:n Uudenmaan piiri asettaa tänään ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa.

Nylander ehdolle eduskuntavaaleissa 2023

Valtiosihteeri Mikaela Nylander asetetaan ehdolle eduskuntavaaleissa 2023 RKP:n Uudenmaan piirikokouksessa torstai iltana.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist ehdolle eduskuntavaaleihin

Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri, lähtee ehdolle vuoden 2023 eduskuntavaaleihin.

Lue seuraava artikkeli