Blomqvist: Isänpäivä ja tasa-arvoinen vanhemmuus tärkeitä ympäri vuoden

Sunnuntaina vietämme isänpäivää ja juhlistamme isyyttä, vanhemmuutta ja yhdessäoloa. Päivän myötä Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist muistuttaa isien oikeudesta tasa-arvoiseen vanhemmuuteen

-Vanhemmuus on arvokas ja tärkeä tehtävä. Aktiivinen osallistuminen perhe-elämään vahvistaa isien suhdetta perheeseen ja tukee lapsen kehitystä. Arvot, joita juhlistamme isänpäivänä, ovat tärkeitä ympäri vuoden, Blomqvist sanoo.

Pohjoismaiset tutkimukset osoittavat, että useat vanhemmat pitävät tärkeänä sitä, että isä on tiiviisti mukana lastenhoidossa ja, että vanhempainvapaat jaetaan tasapuolisesti. Samaan aikaan viidesosa suomalaisista isistä eivät käytä ollenkaan vapaita hoitaakseen lapsia kotona. Perhevapaista vain 10% on isien käyttämiä.

– On selvää, että usealle isälle syntyy kynnys tai esteitä käyttää perhevapaita. Esitys perhevapaauudistuksesta on siksi tärkeä askel kohti tasavertaista vanhemmuutta ja isien oikeutta perhe-elämään. Samalla tarvitaan myös asennemuutosta yhteiskunnassa näkymättömien esteiden ja syrjinnän poistamiseksi. Isillä on oltava yhdenvertaiset oikeudet aktiiviseen vanhemmuuteen, joka päivä, Blomqvist lopettaa.

Uudenmaan RKP nimesi uusia ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin

Uudenmaan RKP:n piirihallitus nimesi lisää ehdokkaita Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. RKP on tähän mennessä nimennyt 64 ehdokasta Länsi-Uudenmaan aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022.

Lue edellinen artikkeli

RKP Varsinais-Suomi nimesi ehdokkaita vuoden 2022 aluevaaleihin

RKP Varsinais-Suomen piirihallitus nimesi 15 ehdokasta aluevaaleihin. Aluevaalit suoritetaan 23. tammikuuta 2022. Varsinais-Suomessa RKP ja Kokoomus ovat solmineet vaaliliiton tammikuussa käytävissä vaaleissa.

Lue seuraava artikkeli