Blomqvist: Kaikilla on oikeus turvalliseen arkeen

RKP:n puoluevaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Thomas Blomqvist, on huolissaan kasvavasta pelosta ja turvallisuuden puutteesta yhteiskunnassa. Hän nosti asian esiin puoluevaltuuston kokouksessa Tampereella.

– Meidän on luotava muutos keskustelukulttuuriin, jotta voimme ehkäistä pelkoja. Ei voi olla hyväksyttävää päästää suustaan aivan mitä tahansa. Donald Trump on tehnyt huonosta käytöksestä mainstreamia, sanoo Blomqvist puheessaan.

Kovemman yhteiskuntailmapiirin ja lisääntyneen terrorismin lisäksi Blomqvist nosti vanhustenhoidon puutteet, koulutusleikkaukset ja vihapuheen esimerkkeinä asioista, jotka vaikuttavat turvallisuudentunteeseemme.

– RKP:n on oltava vastavoima niille äänille yhteiskunnassa, jotka haluavat esittää, etteivät kaikki ihmiset ole samanarvoisia, jotka haluavat, että Suomi olisi sisäänpäin kääntynyt tai että ruotsin kieli ei olisi osa Suomea. Me puolustamme kaikkien yhtäläisiä oikeuksia, ja me sanomme sen selkeästi.

– Siksi RKP tarvitsee oman presidenttiehdokkaan. Olen iloinen, että Nils Torvalds on meidän ehdokkaamme. Torvaldsin vahvuudet ovat, että hän on turvallinen, rehellinen, järkevä ja esiintyy tolkun äänenä. Ja hän sanoo selkeästi, mutta asiallisesti, mitä hän ja me edustamme.

Myös yksityiset toimijat kärsivät sote-uudistuksesta

Hallituksen esitys sote-uudistukseksi on johtanut absurdiin tilanteeseen. Sekä monilta pieniltä sairaaloilta että lähes kaikilta yksityisiltä toimijoilta oltaisiin kieltämässä kaikki sellaiset toimenpiteet, jotka vaativat muuta kuin paikallispuudutusta.

Lue edellinen artikkeli

Katalonian tilanne ei saa eskaloitua!

Kansanedustajat Stefan Wallin, Mats Löfström ja Eva Biaudet ilmaisevat suurta huolta katalonialaisten ja Espanjan hallituksen välisestä konfliktista.

Lue seuraava artikkeli