Blomqvist: Merenkurkun alue on erinomainen esimerkki rajat ylittävästä pohjoismaisesta yhteistyöstä

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa raja-alueiden välistä yhteistyötä pohjoismaisen yhteistyön vahvuutena. Tiivis rajat ylittävä yhteistyö tarjoaa monia etuja ja edistää pohjoismaista visiota olla maailman kestävin ja integroitunein alue vuoteen 2030 mennessä.

– Suomalais-ruotsalainen yhteistyö Merenkurkun ympärillä on erinomainen esimerkki siitä, kuinka pohjoismainen rajat ylittävä yhteistyö vahvistaa alueiden kilpailukykyä ja elinvoimaisuutta. Vain yhteistyöllä voimme hyödyntää Merenkurkun alueen koko potentiaalin. Raja-alueilla on laajat mahdollisuudet saada osaamista ja työvoimaa, ja siksi kasvumahdollisuudet ovat myös suuret, sanoo ministeri Blomqvist.

– On ilahduttavaa nähdä, kuinka Merenkurkun alueen eri toimijat tekevät yhteistyötä hyödyntääkseen mahdollisuuksia, Blomqvist jatkaa. Alueella nyt meneillään olevat monet investoinnit osoittavat onnistuneen yhteistyön tulosta. Hallituksen puolelta on tärkeää, että edistämme raja-alueiden toimintaedellytyksiä.

Rajat ylittävän yhteistyön potentiaalin hyödyntämiseksi on tärkeää jatkaa työtä rajaesteiden poistamiseksi. Saadaksemme päivitetyn kuvan rajaestetyöstä hallitus aikoo julkaista pohjoismaisia ​​rajaesteitä koskevan selonteon tänä syksynä.

– Rajaestetyö on tärkeää, jotta me kaikki – niin asukkaat kuin yrityksetkin – voimme hyötyä vapaasta pohjoismaisesta liikkuvuudesta. Pohjoismaiden rajaton arki merkitsee potentiaalisesti valtavaa kilpailuetua ja sitä on aktiivisesti suojeltava. Siksi olen iloinen voidessani esitellä eduskunnalle vielä tänä syksynä raportin pohjoismaisten rajaesteiden kanssa tehtävästä työstä.

Ministeri Blomqvist vieraili Vaasassa ja Mustasaaressa 10.-11.10. ja tapasi mm. edustajia Merenkurkun neuvostosta, Pohjanmaan keskusliitosta, Vaasan kaupungista, Mustasaaren kunnasta, Pohjanmaan hyvinvointialueesta ja Ammattikorkeakoulu Noviasta.

Blomqvist: Tyttöjen taloudellinen itsenäisyys on keskeinen osa tasa-arvoa

Tänään, Kansainvälisenä tyttöjen päivänä, juhlimme tyttöjen voimaa, mutta kiinnitämme myös huomiota siihen työhön, joka on vielä tehtävä tyttöjen aseman parantamiseksi, ympäri maailmaa. Kansainvälisen tyttöjen päivän teemana on tänä vuonna tytöt ja talous. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa tyttöjen koulutuksen merkitystä taloudellisen itsenäisyyden saavuttamiseksi.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson ja Westerholm: Tytöillä tulee olla oikeus päättää elämästään, tulevaisuudestaan ja kehostaan

Tiistaina 11.10. on kansainvälinen tyttöjen päivä. Päivä juhlistaa tyttöjen voimaa kaikkialla maailmassa, mutta keskittyy erityisesti tyttöjen aseman parantamiseksi maailmanlaajuisesti tehtävään työhön. Monissa osissa maailmaa tytöt ovat edelleen erityisen haavoittuvassa asemassa. Siksi on toimittava, että maailmasta tulisi tasa-arvoisempi. Kansainvälisen tyttöjen päivän teemana on tänä vuonna tytöt ja talous. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ja RKP:n naisjärjestön puheenjohtaja Anita Westerholm korostavat määrätietoisen tasa-arvotyön merkitystä.

Lue seuraava artikkeli