Blomqvist: Pohjoismainen puheenjohtajuus 2021 priorisoi huoltovarmuutta, integraatiota ja kestävyyttä

Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuus siirtyy 1.1.2021 Suomelle. Puheenjohtajuuden valmisteluita käsitellään yleensä Pohjoismaiden ministerineuvoston istuntoviikolla, jota voidaan nähdä pohjoismaisena poliittisena superviikkona. Koronapandemian takia puheenjohtajuusvuoden linjaukset käsitellään tänä vuonna useammassa sähköisessä kokouksessa.

          Odotan mielenkiinnolla vuodenvaihdetta ja Suomen puheenjohtajuutta. Pohjoismaiset poliittiset keskustelut, sekä viralliset että epäviralliset, ovat olleet entistä tiiviimpiä, koronapandemian johdosta. On keskeistä, että pystymme puheenjohtajuuskautemme aikana jatkaa tiiviitä yhteydenpitoja, mutta meidän tulee myös varmistaa ett keskustelut johtavat johonkin konkreettiseen. Tavoite on siksi mm., että tarkistamme, miten voimme kehittää huotovarmuusyhteistyötämme tuleviin kriiseihin, sanoo Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

Pääministeri Marin esittelee Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajistolle ja muille pääministereille Suomen ohjelman ensi vuoden puheenjohtajuuskaudelle Pohjoismaiden ministerineuvostossa. Ministeri Blomqvist puolestaan esittelee budjetin vuodelle 2021 Pohjoismaiden neuvoston puheenjohtajistolle ja muille pohjoismaisille yhteistyöministereille.

          Suomen puheenjohtajuuden aikana haluamme kunnianhimoisesti viedä tavoitetta Pohjoismaista maailman integroituneina ja kestävimpänä alueena eteenpäin. Tulevaisuutta leimaa epävarmuus koronapandemiasta. Tästä huolimatta on vieläkin yhtä tärkeätä, että ihmiset ja yritykset voivat toimia arkipäivissään yli rajojen ja, että ehkäisemme ilmastokriisiä, joka ei näe rajoja, yhdessä. Puheenjohtajuuskautena meillä tulee olemaan erityisesti kolme prioriteettia: kilpailukykyinen Pohjola, vihreä Pohjola ja sosiaalisesti kestävä Pohjola, sanoo ministeri Blomqvist.

 

Suomen puheenjohtajuusohjelma kokonaisuudessaan: https://pub.norden.org/politiknord2020-708/

Sipoon RKP nimesi 16 kuntavaaliehdokasta

Sipoon RKP:n paikallisosasto valmistautuu kevään kuntavaaleihin ja nimesi ensimmäiset 16 ehdokasta. Ääni RKP:lle takaa sitoutunutta työtä vahvan kaksikielisen kunnan puolesta, jossa ruotsin kielellä on yhtäläinen ja luonnollinen paikka sipoolaisten arjessa.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Tärkeä tuki alkutuotannolle

Hallitus päätti tänään tilapäisestä tuesta alkutuotannon yrittäjille. Tuki annetaan koronakriisistä kärsiville yrityksille.

Lue seuraava artikkeli