Blomqvist: Tärkeä tuki alkutuotannolle

Hallitus päätti tänään tilapäisestä tuesta alkutuotannon yrittäjille. Tuki annetaan koronakriisistä kärsiville yrityksille.

– Tuki on tervetullut ja välttämätön niille yrityksille, yrittäjäperheille sekä kunnille jotka ovat kärsineet kovan iskun alkutuotannon kysynnän heikettyä koronakriisin takia, sanoo Thomas Blomqvist, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri.

– Yleinen kustannustuki jota kriisistä kärsineet muilla aloilla toimivat yritykset voivat saada ei ole ollut alkutuotannon yrityksille mahdollinen. Tämä on selkeä epäkohta, jota nyt voimme, ainakin osittain, korjata kun nostamme tuen alkutuotannossa nykyisestä 10 000 eurosta 80 000 euroon, sanoo Thomas Blomqvist.

– Heikentyneistä olosuhteista kärsiviä yrityksiä joille tukea nyt ulotetaan ovat muun muassa maatalous- tai puutarhantuottajia jotka myyvät suoraan ravintoloille ja joiden menekki on pienentynyt ravintoloiden kriisin seurauksena. Toinen ryhmä on turkistarhaajat jotka kärsivät siitä, että kansainväliset turkishuutokaupat on peruttu, sanoo ministeri Blomqvist.

 

Tuki on haettavissa ELY-keksuksesta 4.11.2020 – 30.6.2021 välisenä aikana ja tuen määrä on 2 000 – 80 000 € yritystä kohden.

Blomqvist: Pohjoismainen puheenjohtajuus 2021 priorisoi huoltovarmuutta, integraatiota ja kestävyyttä

Pohjoismaiden ministerineuvoston puheenjohtajuus siirtyy 1.1.2021 Suomelle. Puheenjohtajuuden valmisteluita käsitellään yleensä Pohjoismaiden ministerineuvoston istuntoviikolla, jota voidaan nähdä pohjoismaisena poliittisena superviikkona. Koronapandemian takia puheenjohtajuusvuoden linjaukset käsitellään tänä vuonna useammassa sähköisessä kokouksessa.

Lue edellinen artikkeli

Tärkeä tuki maaseutuelinkeinoille

Hallitus esitteli tänään maatalouden alkutuotannon tukien jakautumista käsittelevän asetuksen, jonka johdosta koronakriisistä kärsineillä turkistarhaajilla on mahdollisuus saada merkittävää taloudellista tukea. RKP:n pohjalaiset kansanedustajat pitävät turkistarhauksen tuen lisäämistä tervetulleena.

Lue seuraava artikkeli