Blomqvist: Tarvitaan tulevaisuusinvestointeja

– Jotta yhteiskunta olisi menestyksekäs vaaditaan tulevaisuusinvestointeja. Panostuksia koulutukseen ja erityisesti tutkimukseen ja innovaatioihin vahvistaa yhteiskuntamme ja antaa meille parempia mahdollisuuksia vastata edessämme oleviin haasteisiin. Hallituksen panostukset ihmisten osaamiseen ovat tervetulleita, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

– Toinen tärkeä tulevaisuusinvestointi on perhevapaiden uudistaminen. Yhteiskunta hyötyy siitä, että vanhemmilla on yhtäläiset mahdollisuudet olla osallisia sekä työ- että perheelämässä, Blomqvist sanoo.

Ministeri Blomqvist nosti Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluevaltuuston kokouksessa esille tarve tehdä tärkeitä tulevaisuusinvestointeja. Hallituksen investoinnit kaikkiin koulutustasoihin ja perhevapaiden uudistamiseen tukee huomista kilpailukykyä ja työelämää Suomessa.

– Työllisyysasteen korotus on keskeinen asia jotta voimme ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaamme. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi tarvitaan hallitukselta toimenpiteitä yhdessä elinkeinoelämän, työmarkkinaosapuolten sekä kuntien kanssa. Uudet työpaikat syntyvät pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Siksi on keskeistä, että julkinen puoli antaa parhaat edellytykset yrityksille syntyä, toimia ja kasvaa.

Suomi tarvitsee enemmän työvoimaa hyvinvoinnin turvaamiseksi pitkällä tähtäimellä

Suomi tarvitsee lisää ihmisiä- ei vähemmän. Suomi tarvitsee enemmän inhimillisyyttä- ei vähemmän. Suomi tarvitsee lisää investointeja- ei vähemmän. Näitä asioita Anna-Maja Henriksson painotti avatessaan RKP:n puoluevaltuuston kokouksen Lahdessa.

Lue edellinen artikkeli

Joakim Strand välikysymyksestä: Pessimismiin ei tarvetta

Tänään käsiteltävänä oleva välikysymys huokuu pessimismiä, mitä minun on vaikea ymmärtää.

Lue seuraava artikkeli