Suomi tarvitsee enemmän työvoimaa hyvinvoinnin turvaamiseksi pitkällä tähtäimellä

Suomi tarvitsee lisää ihmisiä- ei vähemmän. Suomi tarvitsee enemmän inhimillisyyttä- ei vähemmän. Suomi tarvitsee lisää investointeja- ei vähemmän. Näitä asioita Anna-Maja Henriksson painotti avatessaan RKP:n puoluevaltuuston kokouksen Lahdessa.

RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson puoluevaltuuston kokouksessa Lahdessa

Suomi tarvitsee enemmän investointeja- ei vähemmän. Siksi tarvitsemme yritysystävällisemmän yhteiskunnan joka kannustaa yrityksiä kasvamaan ja palkkaamaan enemmän ihmisiä.

– Googlen investointi Suomeen on erittäin tervetullut. Mutta tarvitaan enemmän. Siksi panostukset tutkimukseen ja kehitykseen, infrastruktuuriin ja kilpailukykyiseen yhteisöveroon, jotka tekevät Suomesta kiinnostavamman investointikohteen, ovat tärkeitä, Henriksson sanoo.

Henriksson painotti myös kokouksessa ilmastonmuutoksen torjumisen tärkeyttä.

– Nykyinen hallitus ottaa ilmastonmuutoksen tosissaan. Hallitusohjelmassa on hyviä ilmaston torjuntaan liittyviä kirjauksia. Oli hienoa, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö painotti puheessaan YK ilmastokokouksessa, että ilmastonmuutoksen hillitseminen vaatii yhteiskuntien kokonaisvaltaista muutosta. Puolinaiset toimet eivät riitä, Henriksson sanoo.

Kevään vaalitulos osoittaa selkeästi sen, että RKP:n politiikalle on kysyntää. RKP kehittää parhaillaan toimintaa perinteisten toiminta-alueiden ulkopuolella.

– Olen iloinen, että puoluevaltuusto on kokoontunut tänne Lahteen. RKP:n politiikalle on selkeä kysyntä myös meidän perinteisten vaalipiiriemme ulkopuolella. Siksi meidän on laajennettava RKP:n toimintaa koko Suomen alueella, Henriksson sanoo.

 

RKP:n puoluevaltuusto pitää kokouksen Lahdessa 28-29.9.

Nuorten viesti ilmastonmuutoksesta on otettava vakavasti

Ilmastoraportit jotka esimerkiksi IPCC on julkaissut puhuvat selkeää kieltä. Meidän on keksittävä ratkaisuja jotka pysäyttävät ilmastonmuutoksen.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Tarvitaan tulevaisuusinvestointeja

- Jotta yhteiskunta olisi menestyksekäs vaaditaan tulevaisuusinvestointeja. Panostuksia koulutukseen ja erityisesti tutkimukseen ja innovaatioihin vahvistaa yhteiskuntamme ja antaa meille parempia mahdollisuuksia vastata edessämme oleviin haasteisiin. Hallituksen panostukset ihmisten osaamiseen ovat tervetulleita, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Lue seuraava artikkeli