Joakim Strand välikysymyksestä: Pessimismiin ei tarvetta

Tänään käsiteltävänä oleva välikysymys huokuu pessimismiä, mitä minun on vaikea ymmärtää.

Näin totesi kansanedustaja Joakim Strand (RKP) kun eduskunta tänään keskusteli Kokoomuksen välikysymyksestä taloudesta ja työllisyydestä. Strand sanoi, että jähmettyminen ei hyödytä ketään.

– Suomen kaltainen suhteellisen pieni maa voi vaikuttaa merkittävästi ilmastonmuutoksen hillitsemiseen investoimalla muun muassa ympäristöteknologiseen huippuosaamiseen – samalla, kun haalimme elintärkeitä vientieuroja hyvinvointipalveluidemme rahoittamiseksi. Suomalaisten on syytä suhtautua positiivisesti tulevaisuuden mukanaan tuomiin mahdollisuuksiin.

Strand korosti, että hallitus vuonna 2020 tekee mittavia investointeja osaamiseen ja koulutukseen.

– Tämä parantaa koulutuksen laatua ja suomalaisten osaamistasoa – se on aivan selvää. Vaikka monet pahanilmanlinnut ovatkin asiasta eri mieltä, väitän, että hallitus tekee määrätietoisesti sellaista politiikkaa, joka vahvistaa Suomen kansainvälistä kilpailukykyä ja luo edellytyksiä työllisyyden kestävälle kasvulle.

 

Blomqvist: Tarvitaan tulevaisuusinvestointeja

- Jotta yhteiskunta olisi menestyksekäs vaaditaan tulevaisuusinvestointeja. Panostuksia koulutukseen ja erityisesti tutkimukseen ja innovaatioihin vahvistaa yhteiskuntamme ja antaa meille parempia mahdollisuuksia vastata edessämme oleviin haasteisiin. Hallituksen panostukset ihmisten osaamiseen ovat tervetulleita, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist sanoo.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson puheenjohtajakollegoille: Sanotaan yhdessä EI vihapuheelle

Valtioneuvosto julkaisi perjantaina tutkimuksen päättäjiin kohdistuvasta vihapuheesta.

Lue seuraava artikkeli