Mikko Ollikainen: Koulutuspoliittinen keskustelu on tarpeen

– Me tarvitsemme lisää keskustelua koulutuspolitiikasta – kaikilla tasoilla. Maailma muuttuu huimaa vauhtia ja koulutuksen tulee olla askeleen edellä. Pitämällä kysymykset ajankohtaisina voimme parhaiten taata, että tavoitteet toteutuvat myös käytännössä.

Tätä kansanedustaja Mikko Ollikainen painotti eduskunnan keskustelussa valtioneuvoston koulutuspoliittisesta selonteosta. Ruotsalainen eduskuntaryhmän ja RKP:n mielestä on hyvä, että varhaiskasvatus, esiopetus ja perusopetus kootaan selkeäksi kokonaisuudeksi – selonteossa mainittu lainsäädäntöuudistus on tarpeen. Ollikainen korostaa, että työelämän nopea kehitys ja digitalisaatio edellyttävät uusia toimintatapoja ja rakenteita kaikilla koulutustasoilla. 

– Jatkuva oppiminen sekä tiivis yhteistyö työelämän ja osaamisen kehittämisen välillä on ainut tapa, joka antaa yksilöille riittävän muutosturvan ja yrityksille kilpailuetuja. Monilta osin me kaikki joudumme päivittämään oppimista koskevia käsityksiämme, Ollikainen sanoo. 

Selonteossa on myös konkreettisia visioita Suomen kehittämisestä kaksikielisenä yhteiskuntana. 

– Pidämme suomi/ ruotsi toisena kielenä-opetuksen kehittämisohjelmaa tervetulleena. Tältä osin molemmat kotimaiset kielet tulisi nähdä mahdollisuuksina ja tarpeettomasta pakkoajattelusta olisi päästävä eroon. Se, että opetus ja kulttuuriministeriö saa yhden henkilön, joka vastaa ruotsinkielisestä koulutuksesta, on hyvin tärkeää. 

RKP Porvoo suuntaa vaaleihin laajalla ja vahvalla listalla.

RKP Porvoo on jättänyt listan, jolla on 55 nimeä. 55 osaavaa ihmistä, jotka haluavat tehdä töitä kaikkien porvoolaisten puolesta. Heistä jokainen haluaa tehdä Porvoosta vielä paremman kotikaupungin tulevina vuosina. RKP:n tähtäimessä on olla suurin ryhmä myös vaalien jälkeen.

Lue edellinen artikkeli

Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Silja Borgarsdóttir Sandelin asettuu ehdolle uudelleen valintaa varten Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtajaksi. Borgarsdóttir Sandelin on ollut puolueen varapuheenjohtaja vuodesta 2016 ja on ehdolla kuntavaaleissa Helsingissä.

Lue seuraava artikkeli