Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Silja Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana ja asettuu ehdokkaaksi varapuheenjohtajavaaleissa. Borgarsdóttir Sandelin on toiminut puolueen varapuheenjohtajana vuodesta 2016.

– Venäjän vastenmielinen sotilaallinen hyökkäys Ukrainaa vastaan, rikkoo kansainvälistä oikeutta ja heikentää Euroopan turvallisuutta ja vakautta. Tilanne vaikuttaa Suomeen ja huolimatta siitä, että olemme hyvin varautuneita kriiseihin ja häiriöihin, on vielä paljon tehtävää. Meidän on nopeasti päästävä eroon riippuvuudestamme Venäjän energiasta ja siirryttävä kotimaisiin fossiilivapaisiin energiamuotoihin. Se on turvallisuuskysymys, mutta yhtä paljon myös ilmastotoimi, Borgarsdóttir Sandelin sanoo.

Borgarsdóttir Sandelinille politiikka on kestävämmän yhteiskunnan rakentamista.

– Vastuullisuus on ollut kantavana teemana kysymyksissä jonka eteen olen tehnyt työtä ja mInulla on vielä paljon annettavaa. Olen iloinen, että olemme viime vuosina RKP:ssä esittäneet kunnianhimoisia tavoitteita ilmastoneutraaliuden saavuttamiseksi. Useat kestävät kotimaiset ratkaisut ilmastoneutraaliuden puolesta tukevat elinkeinoelämää, työllisyyttä ja auttavat saavuttamaan kunnianhimoiset ilmastotavoitteet.

Vuodesta 2017 Borgarsdóttir Sandelin on ollut Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen. Hän on myös Helsingin kaupunginhallituksen varajäsen ja kaupunkiympäristölautakunnan jäsen. Borgarsdóttir Sandelin työskentelee oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin talouspoliittisena erityisavustajana. RKP:n puoluekokous järjestetään Turussa 21-22 toukokuuta.

 

Henriksson: Korkeakoulujen valintajärjestelmästä on tehtävä yhdenvertaisempi

Tänään juhlitaan vappua, joka perinteisesti on opiskelijoiden suuri juhla. RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on huolissaan nuorten lisääntyvästä paineen tunteesta ja haluaa siksi yhdenvertaisemman opiskelijavalintajärjestelmän korkeakouluihin. Hänen mielestään yliopistojen yhteishaun kokonaisuutta tulisi tarkastella koskien niin ensikertalaiskiintiötä kuin ylioppilastutkinnan pistejärjestelmää.

Lue edellinen artikkeli

Blomqvist: Korkeakoulut ovat alueellisen kehityksen kulmakiviä

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili ammattikorkeakoulu Noviassa, Raaseporissa maanantaina 2. toukokuuta. Vierailun aikana keskusteltiin ajankohtaisista koulutusasioista ja ammattikorkeakoulun merkityksestä koko seudulle.

Lue seuraava artikkeli