Blomqvist: Korkeakoulut ovat alueellisen kehityksen kulmakiviä

Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist vieraili ammattikorkeakoulu Noviassa, Raaseporissa maanantaina 2. toukokuuta. Vierailun aikana keskusteltiin ajankohtaisista koulutusasioista ja ammattikorkeakoulun merkityksestä koko seudulle.

– Tämän hallituskauden aikana on tehty monia tärkeitä koulutukseen liittyviä päätöksiä. Useiden yliopistojen koulutusvastuita on laajennettu vastaamaan yhteiskunnan tarpeita. Esimerkiksi Novialle on annettu koulutusvastuu tieto- ja viestintätekniikan ammattikorkeakoulututkinnoista, Blomqvist sanoo.

Korkeakoulutuksen vahva yhteistyö elinkeinoelämän kanssa on tärkeää, jotta voidaan vastata ammattitaitoisen henkilöstön pulaan, joka vallistee tietyillä toimialoilla ja alueilla.

– Olen iloinen, että Novia on vastannut yhteiskunnan tarpeeseen ruotsinkielisistä LVI-insinööreistä tarjoamalla koulutusta Raaseporissa. Koulutus tapahtuu tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa, mikä vahvistaa sekä aluetta että korkeakoulua, Blomqvist sanoo.

Yksi tavoitteista on nostaa tutkimus- ja kehitysinvestoinnit 4 prosenttiin bruttokansantuotteesta vuoteen 2030 mennessä. Yhteensä valtion tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostuksia vuodelle 2023 lisätään 350 miljoonalla eurolla.

– Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitaan ennakoitavaa rahoitusta. Ammattikorkeakouluilla on keskeinen rooli alueen elinvoimaisuuden ja elinkeinoelämän edistämisessä, tutkimuksen ja innovaatioiden kautta. Hallituksen päätös korottaa pysyvästi ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehitystoiminnan rahoitusta on tärkeä osa sitä työtä, Blomqvist toteaa.

Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n varapuheenjohtajana

Silja Borgarsdóttir Sandelin haluaa jatkaa RKP:n puheenjohtajana ja asettuu ehdokkaaksi varapuheenjohtajavaaleissa. Borgarsdóttir Sandelin on toiminut puolueen varapuheenjohtajana vuodesta 2016.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Uusi yrityssaneerausmenettely tukee sekä yrittäjää että velallista

Eduskunta on tänään hyväksynyt useita lakimuutoksia, jotka helpottavat velkajärjestelyjen ja yrityssaneerausten saatavuutta. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP), joka myös toimii eduskunnan lakivaliokunnan varapuheenjohtajana, on tyytyväinen siihen, että yksi hallituksen ylivelkaantumisen torjuntapaketin toimenpiteistä on nyt konkretisoitumassa.

Lue seuraava artikkeli