Borgarsdóttir Sandelin: Kätilöiden työytilannetta on parannettava

Helsingin kaupunginvaltuutettu SIlja Borgarsdóttir Sandelin jätti valtuustoaloitteen kätilöiden työympäristön parantamiseksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitipirissä(HUS). Aloite keräsi tarpeeksi allekirjoituksia ja menee nyt käsittelyyn.

Kevään aikana on kuulunut huolestuttavia viestejä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) synnytyssairaaloissa toimivien kätilöiden suunnasta. Olen huolestunut, ettei kätilöitä oteta vakavasti ja tahdon, että Helsingin ja Uudenmaan edustajat HUS:ssa  tekevät kaikkensa kätilöiden työympäristön parantamisen puolesta ja, että lopetetaan määräaikaisten sopimusten yhdistämistä aina uudelleen ja uudelleen, kaupunginvaltuutettu ja RKP:n varapuheenjohtaja Borgarsdóttir Sandelin sanoo.

Kätilöt ovat nostaneet esiin listan epäkohtia omasta näkökulmastaan. He mainitsevat, että kätilöillä teetetään enemmän töitä kuin ennen, mutta samalla palkalla ja samassa ajassa, pätkätöitä ja sijaisuuksia ketjutetaan vuositolkulla, työn kuormittavuus kasvaa, työ- ja loma-ajat ovat epäsäännöllisiä, vastuuta tulee koko ajan lisää ilman muutoksia palkkaukseen.

Synnytysten määrä on koronapandemian aikana ollut kasvussa ja kaikki synnytykset on saatava kaikissa tapauksissa turvattua. Suomen väestökehityksen kannalta olisi harkitsematonta ja lyhytnäköistä lähettää tuleville perheille viesti, että synnytyksiä ei aina voida turvata parhaalla mahdollisella tavalla. Meidän kaikkien intressissä on, että perheille ja synnyttäjille voidaan taata turvallinen synnytys ja hyvä synnytyskokemus.

Bergqvist kolmannesta lisätalousarviosta: Askel lähempänä Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimista

Eduskunnassa käytiin tänään lähetekeskustelu vuoden 2021 kolmannesta lisätalousarvioesityksestä. Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tyytyväinen hallituksen investointeihin lisätalousarvioesityksessä ja on erityisen iloinen rahoista Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimiselle Paraisilla.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on päästävä vauhtiin ja saatava tukea!

- Moni meistä odottaa pääsevänsä taas käymään teatterissa, konserteissa ja erilaisissa tapahtumissa. Mutta jotta voimme osallistua näihin tapahtumiin, tarvitsemme ammattilaisia, jotka työskentelevät niiden toteuttamiseksi. Jotta kulttuuri- ja tapahtuma-alan ammattitaitoa ei menetettäisi, alan on nyt saatava tukea.

Lue seuraava artikkeli