Bergqvist: Kulttuuri- ja tapahtuma-ala on päästävä vauhtiin ja saatava tukea!

– Moni meistä odottaa pääsevänsä taas käymään teatterissa, konserteissa ja erilaisissa tapahtumissa. Mutta jotta voimme osallistua näihin tapahtumiin, tarvitsemme ammattilaisia, jotka työskentelevät niiden toteuttamiseksi. Jotta kulttuuri- ja tapahtuma-alan ammattitaitoa ei menetettäisi, alan on nyt saatava tukea.

Tämän kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) korosti kulttuuri- ja tapahtuma-alan mielenosoituksessa Eduskuntatalon edessä torstaina. Bergqvist ymmärtää alan huolenaiheet ja toivoo, että toiminta saataisiin taas vauhtiin mahdollisimman pian.

– Rajoitukset ovat poikkeus, eikä niitä voida enää perustella samalla tavalla ihmisten elämän ja terveyden turvaamisella, koska yli puolet suomalaisista on jo rokotettu. Nyt on korkea aika kuunnella alan avunhuutoa ja tukea kulttuuria, Bergqvist sanoo. 

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala vaatii myös parempia olosuhteita alalle, parempaa sosiaaliturvaa ja freelancereiden aseman turvaamista. 

– Ongelmana on, että monet ihmiset pitävät kulttuurityön harrastuksena eikä ammattina. Ammattinsa harjoittaminen on perusoikeus ja tämä koskee myös koko kulttuuri- ja tapahtuma-alan, Bergqvist sanoo. 

Borgarsdóttir Sandelin: Kätilöiden työytilannetta on parannettava

Helsingin kaupunginvaltuutettu SIlja Borgarsdóttir Sandelin jätti valtuustoaloitteen kätilöiden työympäristön parantamiseksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitipirissä(HUS). Aloite keräsi tarpeeksi allekirjoituksia ja menee nyt käsittelyyn.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Uusi oppivelvollisuuslaki on unohtanut saariston oppilaat!

Kansanedustaja Sandra Bergqvist (RKP) on tänään jättänyt sisään kirjallisen kysymyksen uuden oppivelvollisuuslain majoituskorvauksesta. On käynyt ilmi, että oppivelvollisen majoituskorvauksen myöntämisperusteet eivät ota huomioon saariston ja harvaan asuttujen alueiden olosuhteita. Kirjallisessa kysymyksessään Bergqvist kysyy, miten tilanne voitaisiin korjata.

Lue seuraava artikkeli