Cecilia Achrén ei hae jatkokautta RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajana

Turusta kotoisin oleva Cecilia Achrén ei hae jatkokautta RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajana. Achrén on toiminut piirin puheenjohtajana vuodesta 2022.

– Kauteni puheenjohtajana on ollut jännittävä ja antoisa. Mutta koska palaan aikaisempaan tehtävääni RKP Varsinais-Suomen toiminnanjohtajana, en voi samaan aikaan toimia puheenjohtajana, sanoo Achrén.

Achrén kuvailee kulunutta vuotta tapahtumarikkaaksi.

– Kulunut vuosi on ollut kiireinen ja sisältänyt vierailuja paikallisjärjestöihin ja valtuustoryhmiin, lukuisia kokouksia, poliittisia kannanottoja, ehdokasasettelua, kampanjasuunnittelua ja jäsentapahtumia. Piirissämme toiminta on ollut aktiivista, siitä olen erittäin ylpeä ja toivoin, että piirihallitus jatkaa käytäntöään järjestää kokouksia eri paikkakunnilla ja yhä enemmän panostaa näkyvyyteen koko maakunnassa, sanoo Achrén.

– Vuoden fokuksena on tietenkin ollut eduskuntavaalit ja ehdokas asettelu, sekä suunnitella ja toteuttaa vaalikampanja, joka lyö kaikki aikaisemmat kampanjat. Tämän olemme mielestämme saavuttaneet yhdessä piirihallituksen, paikallisjärjestöjen ja jäsenjärjestöjemme kanssa. Vaalit eivät kuitenkaan lopu tähän. Pian edessämme ovat presidentinvaalit, EU-vaalit ja kuntavaalit. Toivonkin, että RKP:n piiri vaalityön ohella ehtii jatkaa työtään paikallisjärjestöjen hyväksi ja löytämään uusia jäseniä riveihimme, sanoo Achrén.

Piirin puheenjohtaja ja hallitus valitaan RKP Varsinais-Suomen piirikokouksessa Kemiössä 22.4.2023.

Blomqvist: Pohjoismainen yhteistyö vahvistaa yhteiskuntiamme

Huomenna 23. maaliskuuta vietetään Pohjolan päivää. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa pohjoismaisen yhteenkuuluvuuden ja pohjoismaisen yhteistyön suurta merkitystä. Viimeiset vuodet ovat olleet mullistavia. Ensin koronapandemia järkytti turvallisuuden tunnettamme, ja nyt Venäjän julman, täysimittaisen Ukrainaan kohdistuvan hyökkäyssodan myötä meillä on sota Euroopassa. Tänä aikana pohjoismaisen yhteistyön tärkeys on noussut selkeästi esille sekä yhteistyölle asetettujen odotusten että yhteistyön kehittämismahdollisuuksien osalta, Blomqvist korostaa.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Tärkeä askel kohti puhtaampaa vettä Euroopassa

Euroopan parlamentin ympäristövaliokunta ja sen pääneuvottelija Nils Torvalds (RKP/Renew) ovat tiistaina julkaisseet ensimmäisen ehdotuksensa yhdyskuntajätevesidirektiivin päivityksestä. Kyseessä on Euroopan parlamentin ensimmäinen kannanotto Euroopan komission syksyllä esittämään ehdotukseen.

Lue seuraava artikkeli