Ehdokkuus on meidän julistuksemme paikallisdemokratian puolesta!

Mikäli hallitus saa tahtonsa läpi, ovat tulevat kunnallisvaalit viimeiset laatuaan Suomen historiassa. Ne uudistukset, joita hallitus suunnittelee tulevat muuttamaan kuntien ja paikallisten päätöksentekijöiden roolia radikaalisti.

RKP:n jäsen Espoon kaupunginvaltuustossa ja -hallituksessa Christina Gestrin toteaa, että yksittäisen kuntalaisen on tulevaisuudessa yhä vaikeampaa saada ääntään kuuluviin sosiaali- ja terveydenhuoltokysymyksissä.

– Parhaillaan kunnissa valmistaudutaan intensiivisellä työllä siihen valtavaan muutokseen, jonka sote-uudistus tuo mukanaan. Samalla kunnat kamppailevat niukan talouden kanssa, ja koko palveluverkkoa uudistetaan. Espoolaisten kannalta on tärkeää, että kunnallisten palveluiden, kuten päivähoito, koulu ja kulttuuripalvelut, positiivinen kehitys turvataan. Myös ruotsinkielisten sosiaali- ja terveyspalveluiden kehittäminen tulee olla osa sote-uudistuksen tehtäviä, sanoo Suur-Kauklahden RKP:n hallitus.

Vahva RKP-edustus kaupunginhallituksessa tulee olemaan aiempaa tärkeämpää, kun uusia rakenteita muodostetaan. Siksi kunnallisvaaleissa tarvitaan paljon asialleen omistautuneita ehdokkaita ja siksi Suur-Kauklahden RKP on päättänyt asettua lähes kokonaisuudessaan ehdolle kunnallisvaaleissa.

– Haluamme tällä tavalla julistaa paikallisdemokratian tärkeyttä. Olemme huolissamme käynnissä olevien suurten uudistusten vaikutuksista ja haluamme myötävaikuttaa RKP:n kunnallisvaalien erinomaiseen tulokseen. Toivomme, että kaikki, jotka pitävät Espoon kaksikielistä palvelua tärkeänä harkitsevat asettumista ehdolle kunnallisvaaleissa. Suuremmalla määrällä ehdokkaita on erinomaisen vaalituloksen saavuttaminen entistä mahdollisempaa. Se antaa puolestaan meille vaikutusvaltaa päätöksentekoon, sanoo Suur-Kauklahden RKP:n puheenjohtaja Christina Gestrin.

– Tämä on meidän tapamme yhdessä tukea paikallisdemokratiaa!

Suur-Kauklahden RKP:n hallituksen jäsenistä kunnallisvaaleissa ehdolla ovat Johanna Aminoff-Winberg, Akim Baya, Christina Gestrin, Anna Korhonen, Ann-Christine Slotte, Tove Westerlund ja Stefan Wärnå.

Trumpin puhe osoittaa, että tarvitsemme vahvan ja yhtenäisen EU:n

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan USA:n uuden presidentin Donald Trumpin eilinen virkaanastujaispuhe osoittaa selkeästi, että vahvaa ja yhtenäistä EU:ta tarvitaan.

Lue edellinen artikkeli

Ajatus pohjoismaisesta kansalaisuudesta elää

Epävarmasta maailmanpoliittisesta tilanteesta johtuen tarvitsemme ystäviä, jotka ajattelevat kanssamme samalla tavalla, ja joilla on aito halu parantaa globaalia tilannetta. Tarvitsemme ystäviä, jotka arvostavat yksilön oikeuksia eristäytymisen sijaan.

Lue seuraava artikkeli