Trumpin puhe osoittaa, että tarvitsemme vahvan ja yhtenäisen EU:n

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan USA:n uuden presidentin Donald Trumpin eilinen virkaanastujaispuhe osoittaa selkeästi, että vahvaa ja yhtenäistä EU:ta tarvitaan.

– Meidän ei tule vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä uuden presidentin ulkopolitiikasta pelkästään eilisen puheen perusteella, mutta kyllähän puhetta kuunnellessa huolestui. USA:n tulevasta ulkopoliittisesta linjasta vallitsee nyt epävarmuus. Siksi EU:n tulee olla aktiivinen ja yhtenäinen. Se on Suomen kaltaisen pienen maan edun mukaista, sanoo Henriksson.

Henriksson peräänkuuluttaa myös vahvempaa ja näkemyksellistä EU-politiikkaa Suomen hallitukselta.

– Suomen tulee olla aktiivinen ja rakentava EU:n jäsen. Siksi me täällä Suomessakin tarvitsemme selkeän vision sille, miltä haluamme EU:n näyttävän tulevaisuudessa. Brexitistä johtuen on yhä tärkeämpää hyödyntää nyt tarjottu mahdollisuus uudistaa EU:ta. Lisäksi on syytä entisestään vahvistaa yhteistyötä Pohjoismaisten naapurimaidemme kanssa.

Torvaldsista Euroopan parlamentin ALDE-ryhmän varapuheenjohtaja

Liberaali ALDE -ryhmä valitsi tällä viikolla puheenjohtajistonsa loppukaudelle. RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds valittiin ryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Lue edellinen artikkeli

Ehdokkuus on meidän julistuksemme paikallisdemokratian puolesta!

Mikäli hallitus saa tahtonsa läpi, ovat tulevat kunnallisvaalit viimeiset laatuaan Suomen historiassa. Ne uudistukset, joita hallitus suunnittelee tulevat muuttamaan kuntien ja paikallisten päätöksentekijöiden roolia radikaalisti.

Lue seuraava artikkeli