Emmi Piippo on Anders Adlercreutzin uusi eduskunta-avustaja

Valtiotieteiden kandidaatti Emmi Piippo aloitti 1. helmikuuta kansanedustaja Anders Adlercreutzin eduskunta-avustajana. Piippo on aiemmin työskennellyt muun muassa RKP-nuorten Helsingin ja muun Suomen toiminnanjohtajana sekä suorittanut harjoittelun europarlamentaarikko Nils Torvaldsin toimistossa Euroopan parlamentissa.

Piippo on kotoisin Helsingistä ja viimeistelee valtiotieteiden opintojaan Helsingin yliopistossa. Hän on Helsingin nuorisojaoston jäsen ja ollut aiemmin aktiivinen eri järjestöissä, muun muassa RKP-nuorissa ja Svenska social- ja kommunalhögskolanin opiskelijajärjestössä.

– Olen valmis uusiin haasteisiin ja odotan innolla yhteistyötä Andersin kanssa. Eduskunta-avustajan työ antaa erinomaisen näköalapaikan politiikkaan, Piippo sanoo.

– Vaalikausi alkaa olla lopuillaan, ja ei ole epäilystäkään siitä, etteikö jäljellä oleva aika tulisi olemaan hektistä. Olen erittäin iloinen saadessani tiimiin mukaan Emmin kaltaisen monipuolisen avustajan. Hänellä on laajaa osaamista, vahvaa näyttöä vaikuttamistyöstä, kansainvälistä kokemusta ja hän ei pelkää tarttua kiistanalaisiin kysymyksiin. Odotan innolla työskentelyä hänen kanssaan, Adlercreutz sanoo

Piipon edeltäjä Crista Grönroos on valittu RKP:n poliittiseksi asiantuntijaksi.

Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Adlercreutz: Nyt ei ole aika hakea irtopisteitä

Presidentti Niinistö avasi tänään keskiviikkona tämän hallituskauden viimeiset valtiopäivät. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz on toiveikas tulevan suhteen, mutta myös varma siitä, että eduskuntakauden loppusuora tulee olemaan työntäyteinen.

Lue edellinen artikkeli

Thomas Blomqvist: Maatalouden kannattavuuskriisiin on puututtava

– Suomen maatalouden kannattavuuskriisi on syvempi kuin koskaan aiemmin. Suurella osalla maatiloista on talousvaikeuksia. Jos ongelmiin ei puututa nopeasti, on todennäköistä, että suuri määrä maataloustuottajista joutuvat lopettamaan toimintansa. Tilanne on katastrofaalinen tuottajille henkilökohtaisesti ja se uhkaa myös jo Suomen omavaraisuusastetta, kotimaista elintarviketeollisuutta ja sen työvoimaa. Lisäksi tilanne vaikuttaa negatiivisesti moneen luottolaitokseen, sanoo pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist.

Lue seuraava artikkeli