Eva Biaudet asettuu ehdolle Europarlamenttivaaleissa 2024

– Maailmassamme on suuria haasteita, jotka vaikuttavat tulevaisuuteemme. Euroopan parlamentti säätää lakeja, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin, suurimmista maista pienimpiin kyliin. Tarvitsemme päätöksentekijöitä, joilla on kokemusta, intohimoa ja tietoa, jotta Euroopan parlamentti voi näyttää tietä kohti elinkelpoista EU:ta, kansanedustaja Eva Biaudet sanoo.

Eva Biaudet on seitsemännen kauden kansanedustaja ja entinen vähemmistövaltuutettu. Hänellä on laaja kansainvälinen kokemus muun muassa diplomaattina ja ihmiskaupan vastaisena erityisedustajana ETYJ:ssä Wienissä, Aasian ja Euroopan säätiön (ASEF) puheenjohtajana, Yhdistyneiden Kansakuntien alkuperäiskansojen pysyvän foorumin jäsenenä ja tällä hetkellä eduskunnan suuren valiokunnan (EU-valiokunta), ulkoasiainvaliokunnan ja lakivaliokunnan jäsenenä. Hän oli aktiivinen äänitorvi kansalaisliikkeessä ”Eurooppalainen Suomi”, joka kampanjoi Suomen EU-jäsenyyden puolesta vuonna 1994. Suomen EU-puheenjohtajuuskaudella vuonna 1999 Biaudet oli ensimmäinen ministeri EU:n historiassa, joka johti ministerineuvoston kokouksen puheenjohtajana ruotsiksi – silloin Suomen hallituksen peruspalveluministerinä ja tasa-arvoministerinä (Ruotsista tuli EU:n puheenjohtajamaa muutamaa vuotta myöhemmin). Tulevissa EU-parlamenttivaaleissa Biaudet on ehdolla toista kertaa kansallisella tasolla. Viimeksi hän keräsi yli 80 000 ääntä vuoden 2012 presidentinvaaleissa.

Kaikissa päätöksissä on otettava huomioon ihmisten jokapäiväinen elämä ja samalla luotava edellytykset ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävälle tulevaisuudelle. Kulttuurinen ja kielellinen monimuotoisuus on rikkautemme, ja vapaa liikkuvuus vahvistaa sekä osaamista että taloutta. Mutta ennen kaikkea monimuotoisuus laajentaa näkökulmia ja ymmärrystä muita ihmisiä kohtaan.

– Me ihmiset olemme niin samanlaisia, mutta silti niin erilaisia. Eurooppalaisessa politiikassa on asetettava ihmisten hyvinvointi keskiöön. Kun politiikka välittää ihmisistä, ihmiset välittävät politiikasta. On helpompi tehdä päätöksiä ympäristöpolitiikan muutoksista tai suunnata ponnisteluja rauhan puolustamiseksi, jos osallistuminen, oikeudenmukaisuus ja ihmisoikeudet ovat jokaisen päätöksen keskiössä, Biaudet sanoo.

– Monet konfliktit ja sodat uhkaavat ihmisiä lähellä ja kaukana. Suomi ja Eurooppa eivät voi seurata sivusta raakaa väkivaltaa ja inhimillistä kärsimystä. Tarvitsemme vahvan ja päättäväisen EU:n, jotta äänemme maailmassa ja arvomme tulevat kuulluksi. Siksi olen ehdolla, Biaudet sanoo.

 

Adlercreutz & Wickström: Tarvitsemme lisää lähijunia Hangon ja Helsingin välille

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että VR aloitti tänään ensimmäiset suorat junavuorot Helsingin ja Hangon välillä. Sekä Adlercreutz että Wickström osallistuivat tänään uuden junayhteyden avajaisiin Helsingin rautatieasemalla. Molemmat matkustivat myös ensimmäisellä junalla Helsingistä kohti Hankoa.

Lue edellinen artikkeli

Wickström: Rantarata on korjattava ensin

RKP:n kansanedustaja Henrik Wickströmin mielestä nykyisen rataverkon kunnossapito on asetettava uusien ratojen kehittämisen edelle. Wickström korostaa rantarataa, jossa on viime viikkoina ollut myöhästymisiä ja teknisiä ongelmia kylmän sään ja teknisten puutteiden vuoksi. Rantaradan myöhästymiset ovat merkki siitä, että rautatieinfrastruktuuri ei ole hyvässä kunnossa. Wickströmin mukaan parannuksia rantarataan pitäisi tehdä ennen kuin Lohjan ja Salon välinen rataosuus rakennetaan.

Lue seuraava artikkeli