Adlercreutz & Wickström: Tarvitsemme lisää lähijunia Hangon ja Helsingin välille

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen kansanedustajat Anders Adlercreutz ja Henrik Wickström ovat iloisia siitä, että VR aloitti tänään ensimmäiset suorat junavuorot Helsingin ja Hangon välillä. Sekä Adlercreutz että Wickström osallistuivat tänään uuden junayhteyden avajaisiin Helsingin rautatieasemalla. Molemmat matkustivat myös ensimmäisellä junalla Helsingistä kohti Hankoa.

 – Tämä on loistava alueellinen uutinen Länsi-Uudellemaalle. Vaikka kyseessä on vielä vain muutama vuoro viikossa, luo tämä edellytykset rantaradan ja Hangon liikenteen kehittämiselle. Toivomme, että rantaradan kehittyessä junamatkoja Länsi-Uudenmaan ja Helsingin välillä tulee lisää. On myös hyvä, jos Inkoon asema voidaan avata uudelleen junaliikenteelle, Adlercreutz ja Wickström sanovat. 

Sekä Adlercreutz että Wickström näkevät raideliikenteen tärkeänä osana Länsi-Uudenmaan tulevaisuutta. Alueen kuntien on nyt yhdessä valtion ja VR:n kanssa kehitettävä raideliikennettä vuotta 2030 silmällä pitäen, jolloin Espoon kaupunkirata viimeistään valmistuu.

– On tärkeää luoda visio siitä, miltä raideliikenteen pitäisi näyttää, se auttaa kuntia houkuttelemaan asukkaita. Meille on myös tärkeää tehdä työtä rantaradan ja Turkuun suuntautuvan junaliikenteen eteen. Toivomme, että HSL-alueen asukkaat voivat käyttää VR:n uutta junayhteyttä myös sisäisessä liikenteessä. Mielestämme ei ole järkevää, jos uudella H-junalla ei voi matkustaa esimerkiksi Siuntiosta Helsinkiin, Adlercreutz ja Wickström sanovat.

Kansanedustaja Mats Löfström ehdokkaana Europarlamenttivaaleissa RKP:n listalla.

Tuleva europarlamenttikausi on erittäin tärkeä Suomelle ja koko Euroopalle.

Lue edellinen artikkeli

Eva Biaudet asettuu ehdolle Europarlamenttivaaleissa 2024

- Maailmassamme on suuria haasteita, jotka vaikuttavat tulevaisuuteemme. Euroopan parlamentti säätää lakeja, jotka vaikuttavat meihin kaikkiin, suurimmista maista pienimpiin kyliin. Tarvitsemme päätöksentekijöitä, joilla on kokemusta, intohimoa ja tietoa, jotta Euroopan parlamentti voi näyttää tietä kohti elinkelpoista EU:ta, kansanedustaja Eva Biaudet sanoo.

Lue seuraava artikkeli