Eva Biaudet: Sanktioita tarvitaan voimankäytön pysäyttämiseksi

– Me tuemme EU:n päätöstä taloudellisten vastatoimien toimeenpanosta, yhteisvoimin Iso-Britannian ja Yhdysvaltojen kanssa, Venäjää vastaan. Mikäli voimankäyttö yltyy, tulee pakotteita kiristää. Pakotteet on kohdennettava tarkasti siten, että niiden vaikutukset Putiniin ja hänen eliittiinsä ovat riittävän tehokkaita ja että ne koskevat esimerkiksi pankkisektoria ja energiateollisuutta. Vaikka pakotteiden taloudelliset vaikutukset tulevat olemaan tuntuvia varmasti myös meillä Suomessa, emme voi sallia sitä, että aggressiivisuus voittaisi vuoropuhelun ja yhteistyön.

Tätä painotti kansanedustaja Eva Biaudet (RKP) eduskunnan keskustelussa pääministerin ilmoituksesta ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. 

Venäjän toimet loukkaavat Ukrainan ja Euroopan laillista oikeutta päättää itsenäisesti omasta tulevaisuudestaan.

– Vaikka Venäjä kasvattaa määrätietoisesti Ukrainaan kohdistamaansa uhkaa, tilanteessa on etsittävä erilaisia strategioita täysimittaisen sodan ja väkivallan lisääntymisen estämiseksi. Se, että Venäjä on tunnustanut niin sanotut separatistialueet Donetskin ja Luhanskin, on loppu Minskin sopimuksen toteuttamiselle ja vastoin Etyjin periaatteita. Lisäksi se on myös kiistaton rikos kansainvälistä oikeutta vastaan. Ukrainalaiset joutuvat nyt elämään konkreettisen väkivallan uhan varjossa täysimittaista sotaa peläten.

Ruotsalainen eduskuntaryhmä tuomitsee Venäjän toimet ja antaa täyden tukensa tasavallan presidentin ja maamme hallituksen toimille.

Adlercreutz Venäjän toimista: Vakava kansainvälisen oikeuden loukkaus

Viimeisen vuorokauden tapahtumat ovat rikos kansainvälistä oikeutta kohtaan, ne ovat rikos Ukrainaa kohtaan. Ne ovat myös väärin venäjän kansaa kohtaan, ja niillä tulee olemaan vakavat seuraukset, painottaa ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Anders Adlercreutz eduskunnan ulko- ja turvallisuuspoliittisessa keskustelussa tiistaina.

Lue edellinen artikkeli

Regina Koskinen ei hae jatkoa RKP Varsinais-Suomen puheenjohtajana

RKP Varsinais-Suomen puheenjohtaja Regina Koskinen ei hae jatkokautta keväällä järjestettävässä piirikokouksessa. Koskinen on toiminut puheenjohtajana viimeiset neljä vuotta ja luotsannut RKP:n piiriä läpi yhdet eduskuntavaalit, yhdet EU-vaalit, yhdet kuntavaalit ja ensimmäiset aluevaalit.

Lue seuraava artikkeli