Filip Björklöf RKP:n ehdokkaana EU-vaaleissa

Raaseporilainen Filip Björklöf asettuu ehdolle RKP:n ehdokkaana EU-vaaleissa.

– Meillä on monta suurta haastetta edessämme, niin maailmanlaajuisesti kuin Euroopassa, ja siksi on välttämätöntä, että keskitymme oikeisiin asioihin. EU:n subsidariteettiperiaatetta täytyy kunnioittaa. EU tulisi siis keskittyä isoihin kysymyksiin, kuten kauppa-, ilmasto-, ja maahanmuuttokysymyksiin, eikä niinkään sekaantua kansalliseen politiikkaan, Björklöf sanoo.

Björklöf on aiemmin työskennellyt maanviljelijöiden katto-organisaatiossa, Copa-Cogecassa, Brysselissä. Hän on istunut Raaseporin valtuustossa vuodesta 2012 ja toimii nykyään kaupunginhallituksen jäsenenä, sekä RKP ryhmän puheenjohtajana kaupunginvaltuustossa. Hänellä on sen lisäksi useampi luottamustehtävä, kuten ammattikoulu Axxell:in hallitusjäsenyys.

27 vuotias Björklöf viimeistelee tällä hetkellä maisteriopintojaan Hankenilla. Hän palasi äskettäin Washington D.C:stä, jossa hän työskenteli amerikkalaisessa senaatissa, demokraattisenaattori Ron Wydenin toimistossa.

– On erittäin tärkeää, että EU vahvistaa yhteistyötään USA:n kanssa. Pidän erittäin ongelmallisena, ettei tällä hetkellä ole voimassa olevaa kauppasopimusta maailman kahden suurimpien talouksien välillä. Tähän epäkohtaan on löydettävä ratkaisu. Brexit tulee vaikuttamaan pysyvästi tuleviin vuosiin, ja on kaikkien edun mukaista, että asiaan löytyy ratkaisu mahdollisimman sujuvasti. Tarvitsemme vahvoja liberaaleja ääniä viedäksemme EU:ta oikeeseen suuntaan; haluan olla yksi niistä äänistä, Björklöf sanoo.

RKP yritti mutta valiokunnan enemmistö petti

RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna Maja Henriksson on pettynyt. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan enemmistö ei antanut vihreää valoa Vaasan keskussairaalan täyspäivystykselle.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: RKP tekee kaikkensa laajan päivystyksen puolesta

– Vaasan keskussairaalan laajaa päivystystä ei käsiteltäisi tänään eduskunnan täysistunossa ilman Veronica Rehn-Kiven (RKP) sankarillista toimintaa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa.

Lue seuraava artikkeli