Gilla Granberg ministeri Bergqvistin uusi eduskunta-avustaja

Gilla Granberg on valittu liikunta-, urheilu ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistin (Rkp) uudeksi eduskunta-avustajaksi.

Granberg on aikaisemmin toiminut RKP:n  Varsinais-Suomen toiminnanjohtajana ja yhteyspäällikkönä. Tällä hetkellä hän on aktiivinen kuntapolitiikassa, hän toimii Paraisten kaupunginhallituksen puheenjohtajana.

Granbergilla on vankka työkokemus, muun muuassa pitkäaikaisena Kemiönsaaren kehitysjohtajana, ja myös Axxell Utbildning, kehitys ja työnelämänpäällikköna.

– Odotan innolla mahdollisuutta työskennellä täyspäiväisesti Varsinais-Suomen tärkeiden asioiden parissa. On sekä kiinnostavaa että jännittävää saada tuntemusta politiikasta valtakunnallisella tasolla, Granberg sanoo.

Bergqvist ja Granberg ovat ennenkin tehneet yhteistyötä. Viimeksi valtuuston ja kaupunginhallituksen puheenjohtajan rooleissa Paraisilla.

– Granberg tuntee hyvin koko Turunmaan alueen ja hänellä on erittäin laaja kokemus, josta on paljon hyötyä hänen työssään eduskunta-avustajana. Tämä on myös eduksi minulle roolissani kansanedustajana ja ministerinä,  Bergqvist sanoo.

Euroopan parlamentti äänesti yhdyskuntajätevesien paremman käsittelyn puolesta

Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina 5. lokakuuta kantansa päivitettävään yhdyskuntajätevesidirektiiviin. Nils Torvalds (RKP/Renew) on toiminut Euroopan parlamentin pääneuvottelijana ja on erittäin tyytyväinen saavutetun kompromissin laajaan tukeen torstain äänestyksessä.

Lue edellinen artikkeli

Andersson hallituksen talousarvioesityksestä 2024: Suomi tarvitsee sellaista politiikkaa, joka luo edellytyksiä kasvulle ja turvaa maamme kilpailukyvyn

Eduskunnan täysistunnossa keskusteltiin hallituksen talousarvioesitysestä vuodelle 2024. Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheenvuoron piti ryhmän puheenjohtaja Otto Andersson.

Lue seuraava artikkeli