Haglund ja Löfström: Osapuolten katsottava peiliin

Kolmikannan kyvyttömyys vastuullisiin ratkaisuihin näin vaativassa tilanteessa osoittaa, että jatkossa tarvitaan paikallisia sopimuksia, sanovat Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustajat Carl Haglund ja Mats Löfström.

Yhteiskuntasopimus ja sen myötä työmarkkinaneuvottelut kaatuivat tänään muun muassa kuljetusliitto AKT:n jättäydyttyä neuvottelujen ulkopuolelle. Kolmikannan kyvyttömyys vastuullisiin ratkaisuihin näin vaativassa tilanteessa osoittaa, että jatkossa tarvitaan paikallisia sopimuksia, sanovat Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustajat Carl Haglund ja Mats Löfström.

– Jos näin vaikeassa tilanteessa ei päästä yhteisymmärrykseen, asettuu kolmikannan uskottavuus kyseenalaiseksi. Osapuolet tiesivät vallan hyvin, että sopimuksen vaihtoehtona on tiukennettu lainsäädäntö. Voimmeko jatkossa luottaa siihen, että osapuolet todella haluavat sopia vaikeissakin olosuhteissa ja haluavat asettaa jäsentensä edun muun edelle, kysyy RKP:n puheenjohtaja Haglund.

– Tämän vuoden joululahja työmarkkinaosapuolille on suuri peili. Kaikkien suomalaisten puolesta toivon, että osapuolet nyt katsovat pitkään ja hartaasti siihen peiliin. Panokset ovat nyt todella korkeat, sanoo Löfström.

Privata aktörer kan trygga svensk service

Privata aktörer är knappast ett hot mot svenskan i vården – tvärtom kan de hjälpa till att säkra den.

Lue edellinen artikkeli

Helen Oy:n kehittämisohjelman toteuttamisesta

Jan D. Oker-Blom piti RKP:n ryhmäpuheenvuoron kaupunginvaltuuston kokouksessa 2.12.2015.

Lue seuraava artikkeli