Haglund: Milloin Sipilä tekee johtopäätökset?

– Sadan metrin juoksu voitetaan kerralla, jalkapallo-ottelu kahdessa puoliajassa, jääkiekossa on kolme erää ja koripallossa neljä neljännestä. Nyt yhteiskuntasopimukseksikin kutsuttu peli yritetään ratkaista viidessä erässä.

– Nyt toivomme, että tämä yritys onnistuu. Mikäli yritys vielä epäonnistuu, lienee syytä tiedustella, milloin Sipilä aikoo tehdä johtopäätöksiä, RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund sanoo puoluevaltuuston kokouksessa Kokkolassa viikonloppuna.

Hallitus pyrkii parantamaan Suomen kilpailukykyä ja työllisyyttä luomalla yhteiskuntasopimuksen yhdessä työmarkkinaosapuolten kanssa. Yritykset päästä sopuun ovat kariutuneet moneen otteeseen, ja hallituksen ja työmarkkinaosapuolten välit ovat syksyn ajan olleet ilmeisen viileät.

– Kun hallitus muodostettiin, totesi pääministeri, että mikäli tuloksia ei saada aikaan, voi leikin yhtä hyvin jättää – kuuluisa ”tulos tai ulos”. Ottaen huomioon, että Sipilä itse on valinnut tämän lähestymistavan, kysyn kuinka monta yritystä lopulta vaaditaan, Haglund jatkaa.

Saadakseen maan talouden jaloilleen on RKP muun muassa ehdottanut työnvälityksen uudistamista, paikallisen sopimisen lisäämistä, minijobs-mallia nuorille, verouudistusta sekä lainsäädännön päivitystä siten, että turvapaikanhakijat voisivat työllistyä heti maahan saavuttuaan. RKP vaatii, että hallitus kompuroivien työmarkkinatoimiensa ohella esittää konkreettisia toimenpiteitä talouskasvun parantamiseksi ja työpaikkojen lisäämiseksi.

Wallin: Caruna ei kyennyt vastuulliseen vapauteen

Kansanedustaja Stefan Wallin (Rkp) on pettynyt sähkönsiirtoyhtiö Carunaan. Hänen mukaansa on ilmeistä, että yritys ei ymmärrä tai anna arvoa vahvalle yhteiskunnalliselle asemalleen.

Lue edellinen artikkeli

Nylund: SFP står för demokrati och rättvisa

EU-kommissionen tog i januari första steget mot att börja utreda de lagändringar, som Polens nya regering genomfört. Kommissionen utreder om lagändringarna bryter mot EU:s rättsstatsprinciper i och med begränsningen av medias verksamhet.

Lue seuraava artikkeli