Haglund: Mitä seuraavaksi soten osalta?

Lisääntynyt valinnanvapaus hoidossa on hyvä asia, joka voi parantaa hoidon laatua yksittäisen potilaan osalta. Samalla on äärimmäisen tärkeää, että julkisella sektorilla myös jatkossa on vahva rooli hoidon tuotannossa.

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja Carl Haglund on huolissaan maan hallituksen tavasta työskennellä, mutta toivottaa terveydenhoidon valinnanvapauden tervetulleeksi.

– Viimeiset vuorokaudet olivat kaoottiset paitsi hallitukselle, myös koko yhteiskunnalliselle keskustelulle, jonka hallitus onnistui kääntämään täysin päälaelleen. Tällainen avoin kinastelu ei vahvista hallituksen uskottavuutta eikä toimintakykyä. Hallituksen on siirrettävä huomio takaisin yhdenvertaisen hoidon takaamiseen, sisäisten valtataistelujensa sijaan, Haglund sanoo.

– Lisääntynyt valinnanvapaus hoidossa on hyvä asia, joka voi parantaa hoidon laatua yksittäisen potilaan osalta. Samalla on äärimmäisen tärkeää, että julkisella sektorilla myös jatkossa on vahva rooli hoidon tuotannossa. Sen tehtävä on varmistaa, että yhdenvertaista hoitoa on saatavilla molemmilla kotimaisilla kielillä, sekä vastata laatuvaatimuksista ja sertifikaateista, Haglund huomauttaa.

Kevään eduskuntavaalien alla RKP puhui hoidon valinnanvapauden lisäämisen tuomista mahdollisuuksista parantaa hoidon laatua ja antaa potilaan valita itselleen parhaiten sopiva palvelu. RKP haluaa kehittää hoidon valinnanvapautta siten, että raha nykyistä paremmin seuraisi potilasta.

Lisätietoja: Carl Haglund 050 521 7379

SFP i Nyland: Invandrare har också rätt till två språk i Finland

TE-byråernas förändrade förfarande försämrar invandrares förutsättningar att få arbete i tvåspråkiga regioner och försätter dem i en sämre position i jämförelse med finländska arbetssökande.

Lue edellinen artikkeli

Henriksson: Sote-uudistuksessa enemmän kysymyksiä kuin vastauksia

Sote-alueista päättäminen on sinänsä tärkeää, mutta on mahdotonta sanoa mitä päätös lopulta tarkoittaa, kun ei ole olemassa tarkempaa tietoa sisällöstä.

Lue seuraava artikkeli