Hallitus on sokea työhyvinvoinnin mahdollisuuksille

Professori Guy Ahonen esitteli tänään Ajatushautomo Agendan pyynnöstä raportin, jonka mukaan Suomen talous menettää vuosittain yli 25 miljardia euroa työkyvyttömyyseläkkeiden, sairauspoissaolojen, sairaana työskentelyn ja työtapaturmien takia.

Yksi raportin kantavista periaatteista on hyvä johtaminen.

– Hallitus on ollut niin sokeutunut omasta soutamisestaan ja huopaamisestaan työmarkkinaneuvotteluissa, sote-uudistuksessa, päätöksissä, jotka ensin tehdään ja sitten perutaan, sekä erinäisissä ministerivaihdoksissa, ettei se näe niitä valtavia mahdollisuuksia, joita esimerkiksi työhyvinvointiin panostaminen tarjoaa, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Työhyvinvointi voi säästää yhteiskunnalle miljardeja samalla kun se voi parantaa yksilöiden terveyttä. Meillä ei ole varaa sivuuttaa niitä säästöjä, jotka voimme saada aikaan panostamalla ihmisten hyvinvointiin. Nyt tarvitsemme pikaisesti kansallisen ohjelman paremman työhyvinvoinnin puolesta. Mitä paremmin ihmiset voivat, sitä pidempään he jaksavat töissä, sitä alemmat ovat sairauspoissaolojen ja työkyvyttömyyseläkkeiden kustannukset ja sitä parempi on tuottavuus. Tässä annamme nyt hallitukselle ministeri Mäntylänkin peräänkuuluttaman konkreettisen toimenpide-ehdotuksen työhyvinvoinnin parantamiseksi.

Ajatushautomo Agenda julkaisi tänään raportin Parempi työelämä – parempi talous. Raportti on ladattavissa osoitteesta: http://www.bildningsforbundet.fi/sv/publikationer/view-111834-4874

Rehn-Kivi kansanedustajaksi

Kaunaisista kotoisin olevasta Veronica Rehn-Kivestä tulee Ruotsalaisen eduskuntaryhmän kansanedustaja 1 . elokuuta alkaen. Rehn-Kivi seuraa tehtävässä eduskunnasta eroa pyytänyttä Carl Haglundia.

Lue edellinen artikkeli

”Soini puhuu kaksihaaraisella kielellä ”

Suomen linja Britannian EU-jäsenyyteen liittyen on ollut epäselvä.

Lue seuraava artikkeli