”Soini puhuu kaksihaaraisella kielellä ”

Suomen linja Britannian EU-jäsenyyteen liittyen on ollut epäselvä.

Yhtäältä ulkoministeri Soini totesi puoluevaltuustonsa kokouksessa hiljattain, että EU on suuri ongelma ja että kansanäänestys EU:sta ja eurosta olisivat hyvä ajatus. Toisaalta hän totesi Washingtonissa toukokuussa, että brittien ero EU:sta olisi täydellinen katastrofi, ja että yhtenäinen EU olisi parempi myös Suomelle. Britit äänestävät jäsenyydestään tänään torstaina.

– Suomen maine luotettavana ja vastuullisena kumppanina on ollut vaakakupissa hallituksen ensimmäisen vuoden aikana. Suomen tulee tehdä määrätietoista ja selkeää politiikkaa. Ei ole uskottavaa, että ministeri populismin merkeissä ja laskevan kannatuksen kääntämisen toivossa kertoo ristiriitaisia viestejä, ei edes omissa tilaisuuksissa, sanoo Rkp:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– Kun hallitus ulko- ja turvallisuuspoliittisessa selonteossaan tuo esiin syvennetyn yhteistyön ja aktiivisen ulkopolitiikan tärkeyttä, olemme tyytyväisiä. Kauniiden sanojen on kuitenkin johdettava konkreettisiin tekoihin. Riippumatta siitä, miten päivän äänestyksessä käy, Suomen vastauksen on oltava selvä. Vahva EU on parempi Suomelle!

Hallitus on sokea työhyvinvoinnin mahdollisuuksille

Professori Guy Ahonen esitteli tänään Ajatushautomo Agendan pyynnöstä raportin, jonka mukaan Suomen talous menettää vuosittain yli 25 miljardia euroa työkyvyttömyyseläkkeiden, sairauspoissaolojen, sairaana työskentelyn ja työtapaturmien takia.

Lue edellinen artikkeli

Förenade kungariket tar ett steg ut i det okända

Emot de sista opinionsundersökningarna – och förhoppningarna – har Storbritannien röstat för ett utträde ur EU. Ingen vet vad det innebär men en sak är säker: det innebär mer än utmaningar, det innebär stora problem.

Lue seuraava artikkeli