Heidi Himmanen johtaa RKP:n energiapoliittisen ohjelman työryhmää

Ruotsalaisen kansanpuolueen puoluehallitus on nimittänyt tekniikan tohtori Heidi Himmasen puolueen energiapoliittisen työryhmän puheenjohtajaksi. Työryhmän tehtävänä on valmistella RKP:n energiapoliittinen ohjelma.

– Olen iloinen, että olet saanut luottamuksen johtaa energiapoliittisen ohjelmamme valmistelutyötä. Meillä on osaava työryhmä, ja aloitamme työmme kuulemalla laajan joukon asiantuntijoita. Kuten me kaikki tiedämme, energiapolitiikka on tällä hetkellä erittäin ajankohtaista – ei pelkästään Venäjän Ukrainassa käymän brutaalin hyökkäyssodan takia, vaan myös vihreän siirtymän vuoksi. Työryhmä ja minä odotamme innolla, että pääsemme yhdessä syventymään tähän aiheeseen, Himmanen sanoo.

RKP:n puoluekokouksessa Turussa 2022 päätettiin, että puolue laatii energiapoliittisen ohjelman.

Blomqvist: Pohjoismaiden aika on nyt

Pohjoismaiden neuvoston 74. istunto pidetään Helsingissä tällä viikolla (31.10.-3.11.2022). Kyse on pohjoismaisesta suurtapaamisesta, jossa Pohjoismaiden ja itsehallintoalueiden parlamentaarikot ja ministerit kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista pohjoismaisista kysymyksistä. Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist korostaa, että pohjoismainen superviikko on erinomainen tilaisuus hyödyntää vallitsevaa vauhtia pohjoismaisen yhteistyön edelleen vahvistamiseen.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Meillä on loistava kielilainsäädäntö, mutta meidän on parannettava sen täytäntöönpanoa

Tänään juhlistamme ruotsalaisuuden päivää, ruotsin kieltä sekä Suomen kaksikielisyyttä. Koko viikon ajan ruotsin kieltä ja kulttuuria on juhlistettu eri puolilla maata, kun ruotsalaisuuden viikkoa on vietetty. Kansanedustaja ja Folktingetin puheenjohtaja Sandra Bergqvist (RKP) korostaa viikon merkitystä ruotsin kielen ja kulttuurin ymmärtämisen edistämisessä.

Lue seuraava artikkeli