Bergqvist haluaa enemmän kielikylpyjä

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja ja Folktingetin puheenjohtaja Sandra Bergqvist peräänkuuluttaa lisää kielikylpyjä sekä päiväkodeissa että kouluissa.

– Kielikylvyt ovat suosittuja, jopa niin suosittuja, että kaikki kiinnostuneet eivät saa paikkaa kielikylpyryhmissä. On siis olemassa selvä tahto antaa lapsilleen kaksikielisen kasvatuksen, mikä on tosi hieno asia. Kielikylpymahdollisuuksien eteen on vielä tehtävä työtä ja niiden edistämiseen on annettava lisää resursseja, Bergqvist sanoo. 

Folktingetin ruotsalaisuuden päivän vastaanottojuhlissa Helsingin kaupungintalolla pitämässään puheessaan Bergqvist korosti kielikylvyn merkitystä kaksikielisyydelle ja haluaa nähdä enemmän kielikylpyjä sekä ruotsiksi että suomeksi.

– Kielikylpy on erinomainen tapa oppia toinen kotimainen kieli jo varhaisessa vaiheessa. Suurin osa nykypäivän kielikylpymahdollisuuksista ovat ruotsiksi. Myös suomenkielisiä kielikylpyjä tulisi edistää, jotta kaksikieliseksi pääseminen olisi mahdollista, vaikka tulisi täysin ruotsinkielisestä perheestä, Bergqvist sanoo.

– Jos kielikylpy alkaa jo varhaisessa iässä, toisesta kotimaisesta kielestä tulee luonnollinen osa arkea. Kielirajoja ylittävien tapaamisten avulla voimme tehdä työtä myönteisemmän kieli-ilmapiirin puolesta, Bergqvist päättää. 

 

Helen Honkasaari pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi

Helen Honkasaari pyrkii Turun RKP:n puheenjohtajaksi marraskuussa pidettävässä syyskokouksessa. Honkasaari on vaikuttanut Turun politiikassa vuodesta 2015, ensin RKP-nuorten jäsenenä ja sittemmin RKP:n jäsenenä. Hän on toiminut kaupungin koulutustoimialan luottamustehtävissä, ja on kasvatus- ja opetuslautakunnan varajäsen.

Lue edellinen artikkeli

RKP on asettanut Ida Susin aluevaaliehdokkaaksi Satakunnan aluevaaleihin

Satakunnan RKP on asettanut ensimmäisen aluevaaliehdokkansa, Ida Susi ent. Thomsen.

Lue seuraava artikkeli