Helsingin ja Hangon välistä junaliikennettä pitää selvittää

Hallitus päätti aikaisemmin viikolla vuoden 2020 budjetin suuntaviivoista. Ensi vuoden budjetissa päätettiin kauan odotetusta Hanko- Hyvinkää-radan sähköistyksen aloittamisesta. Hanko-Hyvinkää- radan sähköistäminen on tärkeä investointi joka tukee erityisesti Hangon sataman kehitystä mikä on positiivista koko Länsi-Uudenmaan kannalta.

– Kun Hanko-Hyvinkää-rataa sähköistetään olisi tärkeää, että valtio selvittää mahdollisuutta kehittää henkilöliikennettä Hangon ja Helsingin välillä. Hanko-Hyvinkää-radan sähköistäminen mahdollistaisi tämän käytännössä, kun kiskobussit Hangon ja Karjaan välillä joudutaan vaihtamaan, RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström sanoo.

Junayhteys Hangon ja Helsingin välillä mahdollistaisi täysin uutta liikennettä rannikkoradalla. Uusi paikallisyhteys voisi avata asemia, jotka tällä hetkellä ovat liikenteen ulkopuolella, esimerkiksi Inkoon juna-asema

– Rannikkorataa käytetään tällä hetkellä paljon. Tiedämme että alueella suositaan junaliikennettä. Siksi Liikenne- ja viestintäministeriön pitäisi ottaa kantaa rannikkoradan tulevaisuuden suunnitelmista.

– Hanko- Hyvinkää-radan sähköistäminen on iso asia alueelle ja se tulee vahvistaman elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä koko Länsi-Uudellamaalla. Liikenne- ja viestintäministeriön kannattaisi nyt selvittää miten sähköistys voitaisiin käyttää henkilöliikenteessä hyväksi. Tämä olisi hyvä asia kaikille- myös ilmastolle, Wickström sanoo.

Varhaiskasvatuksen henkilöstövajeeseen on saatava ratkaisu

Pääkaupunkiseudulla on akuutti henkilöstövaje varhaiskasvatuksen piirissä. Tämä aiheuttaa suurta epävarmuutta sekä henkilöstön että lasten keskuudessa.

Lue edellinen artikkeli

Eduskunnan rokoteryhmän asiantuntijakokouksessa painotettiin rokotteiden kansanterveydellistä vaikuttavuutta

Eduskunnan rokoteryhmä kokoontui eilen kuulemaan rokotteiden toimintaympäristöstä, kansallisesta rokotusohjelmasta, rokotevastaisuudesta ja rokotteiden kansantaloudellisesta ja terveydellisestä vaikuttavuudesta. Rokoteryhmän puheenjohtaja ja perustaja Veronica Rehn-Kivi (Rkp) iloitsee määrärahojen lisäämisestä ensi vuoden talousarvioon. Määrärahoja kohdistetaan HPV-rokotteen antamiselle myös pojille sekä TBE-punkkirokotteeseen.

Lue seuraava artikkeli