Varhaiskasvatuksen henkilöstövajeeseen on saatava ratkaisu

Pääkaupunkiseudulla on akuutti henkilöstövaje varhaiskasvatuksen piirissä. Tämä aiheuttaa suurta epävarmuutta sekä henkilöstön että lasten keskuudessa.

Varhaiskasvatuksesta tulleet signaalit ovat hälyttäviä. Lapsilla on oikeus pätevään henkilöstöön ja miellyttävään ympäristöön, sanoo RKP:n varapuheenjohtaja Henrik Wickström.

Varhaiskasvatus on tärkeä osa lapsen kasvua ja se antaa lapselle tärkeitä työkaluja tulevaan oppimispolkuun. Kaikilla lapsilla on oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen.

– Lastentarhanopettajat tekevät tärkeää työtä. Meidän on arvostettava heidän työtään enemmän ja varmistettava, että palkka on paremmin tasapainossa työtehtävien kanssa, Wickström sanoo.

– Meidän on varmistettava, että myös tulevaisuudessa löytyy kiinnostusta kouluttautua lastentarhanopettajaksi. On tärkeää että me yhdessä koulutuksen järjestäjien kanssa mietitään miten saadaan lisää nuoria alalle, Wickström sanoo.

Rima on mielestämme asetettava korkealle – Suomen pitää olla maailman lapsiystävällisin maa. Siksi tarvitsemme nyt vahvaa poliittista tahtoa, jotta voimme muokata yhteiskuntaamme vielä lapsiystävällisempään suuntaan. Nyt näemme RKP:n kovan työn tuloksia.

– Hallitusohjelmassa päätettiin panostaa koulutukseen ja siihen kuuluu myös varhaiskasvatus. Hallitus on vuoden 2020 budjetissa halunnut panostaa varhaiskasvatukseen palauttamalla subjektiivisen varhaiskasvatuksen. RKP on vuosien aikana tehnyt työtä juuri tämän eteen. Kaiken tämän lisäksi hallitus haluaa myös pienentää ryhmäkokoja, Wickström sanoo.

Yhteisiin uhkiin on vastattava yhdessä

Adlercreutz eduskunnan Irak-keskustelussa: Maailmanlaajuisten ongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan kansainvälisiä toimia, painottaa ryhmäjohtaja Anders Adlercreutz (RKP) eduskunnan keskustelussa torstaina Suomen panostuksista turvallisuussektorin yhteistyöhön Irakissa.

Lue edellinen artikkeli

Helsingin ja Hangon välistä junaliikennettä pitää selvittää

Hallitus päätti aikaisemmin viikolla vuoden 2020 budjetin suuntaviivoista. Ensi vuoden budjetissa päätettiin kauan odotetusta Hanko- Hyvinkää-radan sähköistyksen aloittamisesta. Hanko-Hyvinkää- radan sähköistäminen on tärkeä investointi joka tukee erityisesti Hangon sataman kehitystä mikä on positiivista koko Länsi-Uudenmaan kannalta.

Lue seuraava artikkeli