Helsingin RKP: Cecilia Ehrnrooth haluaa jatkaa piirin puheenjohtajana

Nykyinen piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth on ilmoittanut asettuvansa ehdolle uudelleen valintaa varten piirin puheenjohtajaksi. Ehrnrooth on heiluttanut puheenjohtajan nuijaa Helsingissä vuodesta 2016.

– Kuntavaaleissa Helsingin RKP:llä oli täysi ehdokaslista 127 ehdokkaalla. Tämä oli pitkäaikainen tavoite jonka asetin jo vuoden 2017 kuntavaaleissa ja nyt onnistuimme ensimmäistä kertaa Helsingin RKP:n historiassa saavuttamaan tämän. Meidän hyvästä kuntavaalituloksesta johtuen, paras sitten vuoden 1992, onnistuimme sekä varmistamaan hallituspaikan että parantamaan meidän edustusta ja vaikuttamismahdollisuuksia Helsingin politiikassa, piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth sanoo.

– Mielestäni työ on kuitenkin vielä kesken ja haluan jatkaa Helsingin piirin johtamista ja saada RKP:n politiikkaa entistä näkyvämmäksi ja kuuluvammaksi Helsingissä. Meillä on turvattu alusta siihen, joten nyt meidän tavoite on käyttää sitä ja täten vahvistaa RKP:n profiilia kaikilla alueilla ja sektoreilla, Ehrnrooth jatkaa.

Helsingin RKP pitää piirikokouksensa 4.9, jolloin piirille valitaan sekä puheenjohtaja että hallitus kaudelle 2021-2022.

Henriksson: Suomi saa vanhusasiavaltuutetun

Presidentti vahvisti tänään ehdotuksen vanhusasiavaltuutetun tehtävän perustamisesta. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä olisi seurata ikääntyvien asemaa ja oikeuksia sekä nostaa esille ikääntyvien näkökulmia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen.

Lue edellinen artikkeli

Ruotsalainen eduskuntaryhmä: Tarvitaan korkeampi pakolaiskiintiö ja humanitäärinen käytävä, jotta voimme auttaa afgaaneja

- On tärkeää ja itsestään selvää, että Suomi ei hylkää afgaaneja tällä hetkellä. Mutta se ei riitä. Meidän on otettava käyttöön nopeita prosesseja huolehtiaksemme niistä, jotka ovat nyt hengenvaarassa. Se tarkoittaa myös heidän perheitään - perheenyhdistämisprosessista on tehtävä sujuva ja nopea näille ihmisille. Kaiken tämän on täytynyt tuntua käsittämättömän raskaalta niille Suomessa asuville ihmisille, jotka nyt ovat huolissaan läheisistään.

Lue seuraava artikkeli