Helsingin RKP erottaa Pennasen valtuustoryhmästä

Helsingin RKP:n valtuustoryhmä erottaa varavaltuutettu Petrus Pennasen ryhmästä. Syynä on se, että Pennanen tuomittiin keskiviikkona Helsingin käräjäoikeudessa huumausainerikoksesta. Ryhmän päätös on yksimielinen ja astuu voimaan välittömästi.

Petrus Pennanen asettui sitoutumattomana ehdokkaana RKP:n listalla vuoden 2021 kunnallisvaaleissa. Hän on ryhmän ensimmäinen varavaltuutettu ja istuu RKP:n mandaatilla Helsingin kaupungin tarkastuslautakunnassa.

RKP:n eettisten ohjeiden mukaan vakavasta rikoksesta tuomittua luottamushenkilöä pyydetään eroamaan luottamustehtävästään. Pennanen ei ole RKP:n jäsen vaan kuuluu Avoimiin. RKP:n valtuustoryhmä kehottaa Pennasta eroamaan välittömästi kunnallisista luottamustehtävistään.

Anders Adlercreutz Washingtonissa: Tukemme Ukrainalle ei saa horjua

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz puhui maanantaina 22. tammikuuta Wilson Center –ajatushautomon tilaisuudessa Washingtonissa, jossa käsiteltiin mm. Suomen tavoitteita tulevina vuosina sekä EU:ssa että globaalilla tasolla. Adlercreutz painotti etenkin Ukrainan sodan vaikutuksia ja tuen jatkamisen tärkeyttä.

Lue edellinen artikkeli

Torvalds: Uudesta jätevesidirektiivistä sopu

Euroopan parlamentti ja Eurooppa-neuvosto pääsivät maanantaina sopuun uusista yhdyskuntajätevesisäännöistä ympäristön ja ihmisten terveyden parhaaksi. Nils Torvalds (RKP/Renew) on toiminut parlamentin pääneuvottelijana ja on erittäin tyytyväinen löydettyyn sopuun.

Lue seuraava artikkeli