Helsingin RKP: RKP haluaa edistää puistojen viihtyvyyttä Helsingissä

RKP:n ryhmäaloite, jonka tarkoitus on edistää Helsingin puistojen viihtyvyyttä, hyväksyttiin keskiviikkoillan valtuustokokouksessa. Lisää yleisiä käymälöitä on luvassa, kuin myös suurempia roska-astioita.

Koronapandemian vuoksi ihmiset liikkuvat yhä enemmän ulkona, mikä on lisännyt käymälöiden sekä suurempien roska-astioiden tarvetta. Tämän vuoksi on hyvä jos puutteet korjataan, sanoo RKP:n ryhmäpuheenjohtaja Björn Månsson.

RKP:n ryhmä sai myös ponnen läpi, jonka mukaan kaupunki tutkii mahdollisuutta lisätä lajittelumahdollisuutta kaupungin roska-astioihin, varsinkin lasi, paperi, metalli, biojäte ja muovi olisi hyvä kierrättää. Tämä kehitys on kuitenkin tulevaisuutta varten, sillä jätteen lajittelu tekee tyhjennyksesä haastavamman.  

Biaudet syvästi huolissaan: Naisille suunnattua apua ei pystytä tarjoamaan kaikille halukkaille

Suomessa olemme taistelleet naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan yli 100 vuotta. Koronakriisi voi entisestään vaikeuttaa uhrien tavoittamista ja auttamista, koska väkivalta tapahtuu usein kotona. Väkivallasta ilmoittaminen eteenpäin on monelle yhä vaikeaa.

Lue edellinen artikkeli

RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa Lahdessa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

Ruotsalainen kansanpuolueen Hämeen paikallisosasto on nimennyt ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa. Ehdokkaat ovat Pia Tyyskä ja Sara Ikävalko Lahdessa, Nikolai Ylirotu, Riihimäeltä sekä Petteri Kalevan Hämeenlinnasta.

Lue seuraava artikkeli