RKP nimesi ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa Lahdessa, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.

Ruotsalainen kansanpuolueen Hämeen paikallisosasto on nimennyt ensimmäiset kuntavaaliehdokkaansa. Ehdokkaat ovat Pia Tyyskä ja Sara Ikävalko Lahdessa, Nikolai Ylirotu, Riihimäeltä sekä Petteri Kalevan Hämeenlinnasta.

Olemme erittäin iloisia siitä, että Hämeessä on taas ehdokkaita. Olemme tekemässä myös historiaa. Puolueella ei ole koskaan ennen ollut ehdokkaita Riihimäellä eikä Hämeenlinnassa ja Lahdessa viimeksi 80- ja 90-luvulla. Viime eduskuntavaaleissa näimme selvästi sen, että meille löytyy laajakin kannatusta eri puolilla Hämettä. Olemme nyt nimenneet ensimmäiset neljä ehdokasta ja lisää on varmasti vielä tulossa, sanoo Hämeen RKP:n paikallisosaston puheenjohtaja Pia Tyyskä.

Lahti on hieno kaupunki mutta, voimme tehdä siitä yhdessä vielä paremman. Kaupunki kuuluu kaupunkilaisille. Meidän tulee panostaa yhä enemmän kaupunkilaisten osallisuuteen koskien kaupunkisuunnittelua. Kun huomioimme kaupunkilaisten mielipiteitä, luomme samalla enemmän hyvinvointia. Kulttuuriala on toinen, jolla voimme edistää hyvinvointia. Tässä muutamia asioista, joissa haluan olla mukana vaikuttamassa tulevalla valtuustokaudella meidän Lahdessa, sanoo Sara Ikävalko, Lahti.

Hämeenlinnassa asuu yli 300 ruotsinkielistä ja voimme tarjota myös ruotsinkielistä varhaiskasvatus. Tein jo melko varhain päätöksen, että haluan olla mukana tulevissa kuntavaaleissa.  Haluan tarjota äänestäjille aidon, liberaalin vaihtoehdon. Hämeenlinnassa ei ole koskaan aikaisemmin voinut kuntavaaleissa äänestää RKP:tä. Perusarvoihimme kuulle vastuullinen talouspolitiikka, jossa yksittäinen ihminen on keskiössä. RKP on tunnettu yhteistyötaidoistaan, sitä tarvitaan nyt myös Hämeenlinnassa, sanoo Petteri Kaleva, Hämeenlinna.

Riihimäki on ihmisläheinen pieni kaupunki, jossa palvelut ovat lähellä. Kaupungissa on aktiivista kulttuuritoimintaa, joka on haasteiden edessä talouden vuoksi. Talouden tilanne sekä haasteet heijastuvat myös muihin palveluihin, erityisesti koulutukseen.  Tuleva valtuustokausi tulee olemaan haastava ja päätökset vaikeita. Omalta osaltani haluan olla vaikuttamassa siihen, että hankalassakin tilanteessa säilytämme kaupunkimme luonteen ja elinvoimaisuuden, sanoo Nikolai Ylirotu, Riihimäki.

Ruotsalaisella kansanpuolueella on ollut viimeksi kuntavaaliehdokkaita Lahdessa vuonna 1984 ja 1996. Puolueen kannatus on ollut nousussa kaikissa kansallisissa vaaleissa kuten EU- tai presidentinvaalit. Viime eduskuntavaaleissa 2019 puolue asetti ensimmäisen kerran ehdokkaita Hämeen vaalipiirissä

 

Helsingin RKP: RKP haluaa edistää puistojen viihtyvyyttä Helsingissä

RKP:n ryhmäaloite, jonka tarkoitus on edistää Helsingin puistojen viihtyvyyttä, hyväksyttiin keskiviikkoillan valtuustokokouksessa. Lisää yleisiä käymälöitä on luvassa, kuin myös suurempia roska-astioita.

Lue edellinen artikkeli

Bergqvist: Miehistötuki Suomen lipun alla purjehtiville aluksille on iloinen uutinen

Eduskunta hyväksyi tänään hallituksen lakiesitys meriliikenteen väliaikaisesta tuesta koronapandemian seurauksena. Varsinais-Suomen kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Sandra Bergqvist on iloinen päätöksestä.

Lue seuraava artikkeli