Helsingin RKP:n listalla 115 kuntavaaliehdokasta

Helsingin RKP toimitti eilen ehdokaslistansa 13.6 pidettäviin kuntavaaleihin. RKP:llä on Helsingissä yhteensä 115 ehdokasta listalla. Listaa on mahdollista päivittää 4.5 asti uusilla ehdokkailla.

– Meillä ei ole 32 vuoteen ollut näin pitkä ehdokaslista Helsingissä ja tämä on todellakin asia josta olemme iloisia. Olemme tehneet määrätietoisesti työtä voidaksemme täyttää listan hyvillä ehdokkailla ja meillä on nyt laaja joukko mukana, Helsingin RKP-piirin puheenjohtaja Cecilia Ehrnrooth sanoo

Helsingin RKP-nuorten puheenjohtaja Emmi Piippo lisää, että RKP:n listalla on ennätysmäärä alle 30-vuotiaita nuoria.

– Me nuoret olemme aktiivisesti mukana yhteiskuntakeskustelussa ja haluamme olla mukana vaikuttamassa meidän ympäristöön. Olen iloinen siitä, että olemme jo nyt voineet toimittaa listan missä on ennätysmäärä ehdokkaita. Se on merkki siitä, että meidän liberaalille tosiasioihin perustuvalle politiikalle löytyy kysyntää nuorten keskuudessa, Piippo sanoo. 

– Kuntavaalien siirtäminen tarkoittaa, että meillä on aikaa täyttää viimeiset paikat listallamme, mutta myös vähän enemmän aikaa kampanjan valmisteluun ja toteuttamiseen. Pääasia on, että helsinkiläisille on turvallista äänestää vaalipäivänä ja vaalivirkailijat voivat turvallisesti tehdä työnsä, Cecilia Ehrnrooth lopettaa.

Kokouksessaan 8.3 Helsingin RKP:n piirihallitus nimesi seuraavat ehdokkaat: Harriet Abrahamsson (sitoutumaton), Amos Ahola (sitoutumaton), Aki Ahonen (sitoutumaton) Johan Aminoff, Daniel Björkström, Antonia Bäckman, Ingrid Geust, Nora Grotenfelt, Emilia Hanhirova, Johan Hultcrantz,  Juho Häme (sitoutumaton), Anna Högström, Jessica Karlsson, Lassi Kivinen (sitoutumaton), Ville Kivinen (sitoutumaton), Igor Komarov, Jessica Kuhlefelt, Sebastian Långström, Nestor Melanto, John Morelius, Ralf Nikander, Jaan Siitonen, Stefan Sjöblom, Henrik Stenbäck, Paola Stenvall, Anna Storå, Johan Sundholm, Nils Torvald, Johanna Vendelin (sitoutumaton) Severi Virolainen (sitoutumaton), Wongrit Virolainen (sitoutumaton), Anders Westerlund, Yakup Yilmaz (sitoutumaton), Ellen Wenman, Henrika Zilliacus-Tikkanen ja Pia Öhman.

RKP:lle ennätys kuntavaalien ehdokasasettelussa

Suomen ruotsalainen kansanpuolue ylitti asetetut tavoitteet ja lähtee kuntavaaleihin ennätyksellisen suuressa osassa Suomea. Siitä huolimatta, että vaalipäivää on tarkoitus lykätä kesäkuuhun, RKP on noudattanut voimassa olevaa lainsäädäntöä ja toimittanut ehdokaslistat jo nyt, 64 kunnassa. Viime kuntavaaleissa vuonna 2017 RKP:llä oli ehdokkaita 52 kunnassa.

Lue edellinen artikkeli

RKP toimitti vahvan, 34 ehdokkaan listan Loviisassa

RKP:n kunnallisjärjestö Loviisassa toimitti tiistaina vahvan ehdokaslistan tuleviin kuntavaaleihin. Listalla on tässä vaiheessa 34 ehdokasta. Lista on monipuolinen ja edustaa koko Loviisaa.

Lue seuraava artikkeli